Dermatolojik lazer uygulamaları ve cilt bakımı hizmetleri

DERMATOLOJİK LAZER UYGULAMALARI ‘GELİŞİM’DE

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi bünyesinde, Dermatolojik lazer uygulamaları ve cilt bakımı hizmetleri verilmeye başladı. Dermatoloji Uzmanı Dr. Burak Arı yönetiminde deneyimli tıbbi personel kadrosuyla açılan birimde; Lazer Epilasyon, Nonablatif Cilt Yenileme (Karbon Peeling), Lazerle Leke/Pigmente Lezyon Tedavisi, Lazerle Dövme (Tatuaj) Silme ve Cilt Bakımı hizmetleri sunuluyor.

dermatolojik lazer (1)

“GÜVENİLİR ELLERDESİNİZ”

Dermatoloji Uzmanı Dr. Burak Arı, uygulanan işlemlerle ilgili olarak, “Lazer epilasyon, tıbbi bir lazer cihazı ile kıl yuvasını tahrip etmek üzere uygulanan, bilimsel olarak etkinliği belirlenmiş bir tedavi yöntemidir. Bu tedaviyle, uygulama bölgesindeki kılların sayısı ve sıklıkları azalır, kıllar incelir. Uygulama bölgesindeki kılların tekrar büyümesi ve yeniden çıkması gecikir. Uygulama bölgesindeki kıllarda kalıcı, tatmin edici azalma ortalama 8 seansta elde edilebilmekle birlikte bu sayı hastadan hastaya ve bölgeden bölgeye değişiklik göstermektedir. Karbon peeling de, tıbbi bir lazer cihazı kullanılarak derinin yüzeysel olarak soyulması işlemidir. Başlıca komedonal akne, genişlemiş gözenekler ve ince yüzeysel kırışıklıklar gibi tıbbi durumlarda kullanılan karbon peeling uygulaması derinin en üst katmanlarını soyarak daha sağlıklı deri bileşenlerinin üretilmesini sağlar.

dermatolojik lazer (2)

Uzman hekim tarafından uygun görülen sıklıkta, tek başına veya diğer uygulamalara ek olarak yapılabilir. Lazerle leke/pigmente lezyon tedavisi; tıbbi bir lazer cihazı ile deriye rengini veren melanin pigmentini tahrip etmek üzere uygulanan, bilimsel olarak etkinliği belirlenmiş bir tedavi yöntemidir. Lazerle dövme silme ise; deride bulunan boya pigmentlerini tahrip etmek üzere uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu müdahaleler uygun tıbbi cihazlarla, deneyimli uygulayıcılar tarafından uygulandığında başarı şansı artar ve istenmeyen etkilerin görülme olasılığı azalır” açıklamasında bulundu.

 

 

Önceki İçerikBelen’de genel değerlendirme toplantısı
Sonraki İçerikBelen Kaymakamlığı Romanya’da
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.