Dr. Caymaz KETEM’i ziyaret etti

1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Müdür ve Başhekimi Dr. Ömer Suha Caymaz, İskenderun Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’ne ziyarette bulundu. İki yıldan bu yana Özel İskenderun Gelişim Hastanesi bahçesinde yer alan özel alanda vatandaşlara hizmet veren KETEM’i; toplum bilincinin ve kanser farkındalığının oluşturulması ile ilgili önemli işler kaydettiğini belirten Dr. Caymaz, gerçekleştirilen taramalarla, kanserin önüne geçilebileceğini vurguladı.
Kanser tedavisinde erken teşhisin önemine değinen Genel Müdür ve Başhekim Dr. Ömer Suha Caymaz, “Antakya Devlet Hastanesi’ne entegre olarak 2008 yılında ilimizde hizmet veren KETEM, tarama çalışmalarının hızlanması ve ulaşım sorununu gidermek amacıyla ikinci merkezi, 25 Şubat 2014 tarihi itibariyle hastanemiz bünyesinde hizmete açılmıştır. Şuan Hastanemizin bahçesine konuşlandırdığımız özel bir bölümde vatandaşlara tamamen ücretsiz hizmet veren KETEM; çağımızın en büyük sağlık sorunlarından olan meme kanseri, kolon kanseri ve rahim ağzı kanseri erken teşhis çalışmalarıyla, önemli bir görevi yerine getirmektedir. Kanserden korunmada en önemli nokta erken tanıdır. Konulan teşhisin ardından hastanemiz bünyesinde faaliyet gösteren Onkoloji Merkezimiz de vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunuyoruz. Bu nedenle diyoruz ki, kanser önlenebilen bir hastalıktır ve erken teşhis hayat kurtarıcıdır” açıklamasının ardından KETEM’e katkı sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

ketem

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.