İki Yılda 602 Km İçmesuyu 467 Km Kanalizasyon Şebekesi Döşendi

Altınözü Kanalizasyon Şebekesi, Kırıkhan Kanalizasyon Şebekesi, Hassa Kanalizasyon ve İçmesuyu şebekesi, Erzin Kanalizasyon şebekesi ve Belen Kanalizasyon Şebeke döşeme çalışmalarının HATSU tarafından devralınarak sonuçlandırıldığını belirterek, ilçelerin acil ihtiyaçlarının da bu süre içerisinde belirlendiğini aktardı.

İçmesuyu konusunda çok büyük sıkıntılar yaşayan Altınözü, Yayladağı, Belen ve Samandağ ilçemize bağlı Tekebaşı bölgesinde içmesuyu şebekesi döşeme çalışmalarına başlayan Genel Müdürlük, Samandağ ve Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi projelerini de takip ederek sonuçlandırdı.

HATSU İdaresi, kanalizasyon şebekesi olmasına rağmen atıksu arıtma tesisleri bulunmayan, bu nedenle kanalizasyonlarının deşarjı konusunda büyük sıkıntılar yaşayan Erzin ve Kırıkhan ilçelerimize Atıksu arıtma tesisi yapılacağını açıklayarak, Erzin ilçemizin atıksu arıtma tesisinin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Yine içmesuyu konusunda problemleri olan ilçelerimiz için projeler geliştiren HATSU, Erzin içmesuyu şebekesinin ihalesine çıkılacağını, Antakya İçmesuyu Şebeke ihalesine ise çıkıldığını aktardı.

İki yıllık sürede, bakım onarım ve tamamlanan şebekeler dâhil olmak üzere Hatay’a 602 KM içmesuyu şebekesi döşendiğini bildiren HATSU Genel Müdürlüğü, tüm Hatay’a 467 km de kanalizasyon şebekesi döşendiğini açıkladı.

İKİ YILDA 602 KM İÇMESUYU 467 KM KANALİZASYON ŞEBEKESİ DÖŞENDİ (1) İKİ YILDA 602 KM İÇMESUYU 467 KM KANALİZASYON ŞEBEKESİ DÖŞENDİ (2) İKİ YILDA 602 KM İÇMESUYU 467 KM KANALİZASYON ŞEBEKESİ DÖŞENDİ (8)

Önceki İçerikBezgelilerden örnek birliktelik
Sonraki İçerikİskenderun Altyapı Sorunlarından Arındırılıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.