Öğrencilere Acil Yardım Eğitimi

Hatay Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencilerine Hayat Kurtarma Eğitimi verildi.
Okul binasında Öğretim Görevlisi Mustafa Çekiç’in koordinatörlüğünde ve ‘Acil Servis Araçları Eğitimi ile Acil Yardım-Kurtarma Çalışmaları’ kapsamında, ‘Acil Servis Araçları, Donanımları ve Doğada İlkyardım Eğitimi’ verildi.
Eğitim programında eğitmen Zerrin Katipoğlu ve Ezgi Çelikel tarafından kırsalda mesleklerini icra edecek öğrencilere acil durum ve afet durum gibi zor şartlarda ve bu alanlarda olası kaza ve doğal afetlerde hayat kurtarma teknikleri anlatıldı. Bu kapsamda yüksek öneme haiz olan olay yeri yönetimi, kalp masajı, kırıklar, yabancı cisim batmaları, tıkanmalar, yanıklar, kanamalar ve doğada taşıma teknikleri konuları hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.
Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rana Can, Ülkemizin bulunduğu coğrafi konum itibariyle deprem, sel, heyelan gibi doğal afetler ile sık olarak karşılaşıldığını, bu amaçla da üniversitemizde Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünün lisans düzeyinde açılarak öğrencilere nitelikli temel mesleki eğitim verildiğini ifade etti, verilen eğitimin önemine değindi.
Ayrıca öğrencilere Sağılık Bakanlığının başlatmış olduğu ‘Yaşama Yol Ver’ projesi hakkında da bilgiler verildi.

acil yardım (2) acil yardım (3) acil yardım (4)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.