Dörtyol Belediye Meclisi 2016 Yılı 4. Meclis Birleşimini Yaptı

Dörtyol Belediye Meclisi 2016 yılı 4. Meclis Birleşimini 01 Mart 2016 Cuma günü saat 16:00’da Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un başkanlığında gerçekleştirdi.
CHP Meclis Üyesi Mustafa Fuat İkiz’in izinli sayıldığı meclis birleşiminin açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Dörtyol’un canını, yüreğini dağlayan Diyarbakır’daki 10 şehit ile geçtiğimiz hafta şehit mertebesine yükselen Ayhan Kıymacı’ya Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başladı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele Kahramanları ve tüm şehitlerimiz için meclis üyelerini saygı duruşuna ve İstiklal Marşı’nı okumaya davet etti.
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce iki yıllık hizmetler hakkında genel bir açıklama yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy; “İki yıllık süreyi tamamlamış bulunuyoruz. Bu süre zarfında belediye hizmetlerimizin yürütülmesi için sunduğunuz katkılar için teşekkür ediyorum. Ayrıca bu hizmetlerin yürütülmesinde bize kolaylık sağlayan, fedakarlıkta bulunan ve katkısı olan tüm hemşerilerimiz ile kamu kurum ve kuruluşlarına da teşekkür ediyorum.” dedi.
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçen meclis üçüncü madde olarak Meclis Katip Üye Seçimini gizli oy açık tasnifle gerçekleştirdi. MHP Gurubu adına Behiye Gürakan ve Hasan Arıkan önerildi. Öneri 31 kabul oyu ile karara bağlandı.
Gündemin 4. Maddesinde Meclis Başkan Vekili seçimi yapıldı. MHP Gurubu Kenan Uçar’ı önerdi. Öneri gizli oylamada 31 kabul oyuyla karara bağlandı.
Gündemin 5. Maddesinde 2016 yılında görev yapacak olan encümen üyelerinin seçimi yapıldı. MHP Gurubu Kani Kendir, Süleyman Gülbahar ve Kadir Türker’i önerdi. Öneri yapılan gizli oylamada 31 kabul oyuyla karara bağlandı.
Meclis gündeminin 6. Maddesinde Plan ve Bütçe Komisyon üye seçimini yaptı. MHP Gurubu Faik Aslan, Arif Ergin ve Alaittin Aslan’ı önerirken, Ak Parti Gurubu Necmettin Türkan ve Latif Çelik’i önerdi. Ak Parti Meclis Üyesi İsmail Tekin’de Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliği için kendini aday gösterdi. Yapılan gizli oylama sonucunda MHP Gurubunun önerdiği isimler 31 oy alırken, Latif Çelik 30, İsmail Tekin 25, Necmettin Türkan ise 8 oy aldı. Seçimler sonucunda 5 kişilik Plan ve Bütçe Komisyonu Faik Aslan, Arif Ergin, Alaittin Aslan (MHP) ve Latif Çelik, İsmail Tekin (AKP)’den oluştu.
Gündemin 7. Maddesinde İmar komisyon üye seçimi yapıldı. MHP Gurubu Mevlüt Saraçoğlu, Mehmet Taş ve Hasan Arıkan’ı önerdi. Ak Parti Gurubu da Hasan Çambel ve Güven Eker’i önerdi. Yapılan gizli oylama sonucunda MHP Gurubunun önerisi 31 blok oy alırken Güven Eker 27, Hasan Çambel’de 26 oyla komisyon üyeliğine seçildi.
Meclis gündeminin 8. Maddesinde ABD‘de yapılacak Türk Günü yürüyüşü ve etkinliklerine katılmak için Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un izinli sayılmasını görüştü. Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve 18 – 25 Mayıs 2016 tarihleri arasını kapsayacak etkinlik için meclis üyelerinin oy birliğiyle karar alındı.
Özerli Mahallesi 681 ada 3 nolu parselin satışının görüşüldüğü gündemin 9. Maddesinde ise satış için encümene yetki verilmesi oy birliğiyle karara bağlandı.
Gündemin 10. Maddesindeki Yeşilköy Mahallesi Hasan Paşa İlkokulu ile ilgili imar düzenlemesi talebi İmar komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Gündemin 11. Maddesinde mülkiyeti Belediyeye ait Yeniyurt Mahallesi 2753 parselin, İsos Konut Yapıya ait 2076 nolu parselle takasını ise İmar komisyonunun görüşleri doğrultusunda oy birliğiyle reddedildi.
Meclis gündeminin 12. Maddesinde Numuneevler Mahallesindeki mülkiyeti belediyeye ait 345 ada 12 parselin Hatay Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmesi konusunu görüştü. Madde üzerinde yapılan açıklamada; parselin 25 yıllığına tahsis edileceği, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından bu alana Hizmet Binası yapılacağı, binanın mülkiyet hakkının Dörtyol Belediyesinde, 25 yıl süreyle kullanım hakkının ise Hatay Büyükşehir Belediyesinde olacağı, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ise Dörtyol Belediyesinin göstereceği bir alanda Dörtyol Belediye Hizmet Binası yapacağı belirtildi. Madde meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis gündeminin 13. Maddesinde belediye emeklisi bir vatandaşın dilekçesini görüştü. Dilekçe Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Gündemin 14. ve 15. Maddelerinde 2015 yılına ait faaliyet raporları ile Gelir Tahsilat Denetim Raporlarının görüşüleceğinden dolayı Belediye Başkanı Yaşar Toksoy yasa gereği meclis başkanlığını Başkan Vekili seçilen Kenan Uçar’a bıraktı.
Kenan Uçar’ın başkanlığında 14 ve 15. Gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis gündeminin 16. ve son maddesinde ise mülkiyeti belediyeye ait Yeşilköy Mahallesinde 1561 nolu parsel üzerinde Kütüphane Yapılmak üzere İl Kültür Müdürlüğüne yapılan tahsisin kaldırılmasını görüştü. 25 yıl önce tahsis yapılmış olmasına rağmen Kütüphane yapılmamış olmasından dolayı tahsis meclis üyelerinin oy birliğiyle kaldırıldı.
Dörtyol Belediye Meclisi 2 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 16;30’da toplanmak üzere 4. Meclis birleşimini sonlandırdı.

bmn 036

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.