Hatay Büyükşehir Belediyesi 2 Yaşında

Başkan Savaş, önce huzur sonra hizmet şiarıyla çıktığı meşakkatli yolda, hemşehrilerinin sıkıntılarını çözme, eksiklerini giderme ve bugüne dek hizmet anlamında kaderine terk edilmiş durumlarına ürettiği hızlı çözümler, uyguladığı projeler ve ortaya koyduğu hizmetlerle çare oldu.
Geçen 2 yıllık zaman dilimi içerisinde yapılamaz denilen birçok projeyi halkın hizmetine başarılı bir şekilde sunan HBB, vatandaşların en büyük problemlerinden biri olan ulaşım problemlerini yeni yol yapım seferberliği kapsamında büyük oranda çözüme ulaştırarak 702 km’lik inanılması güç bir hedefe ulaştı.
11 adet köprünün yapım çalışmalarıyla da vatandaşların ulaşım konusundaki problemlerine temel atma ve ardından açılışlarla çözüm imzaları atan HBB, farklı ilçelerdeki 13 noktaya çok amaçlı salon kazandırmak için de çalışmalarına büyük bir hızla devam etti.
Akdeniz İklimi’nin mevsimsel koşulları itibariyle yaşanabilecek şiddetli yağışlar neticesinde oluşabilecek taşkın ve sel risklerine karşı da ciddi önlemler alan HBB, il genelindeki kritik noktalarda 130 adet menfez yaparak halkın rahat bir nefes almasını sağladı.
ULAŞIMDAKİ KAPSAMLI ÇALIŞMALAR KENTE SEVİYE ATLATTI
Hatay’ın İskenderun ilçesindeki en önemli geçiş noktalarından biri niteliğindeki ulaşım noktasında geçmişte yaşanan yetersizlikler ve can ile mal kayıplı kazaların önüne geçmek isteyen HBB, hayata geçirdiği Adliye-Arsuz Kavşak Projesi ile hem yaşanan trafik kazalarının olası can ve mal kayıplarının önüne geçti hem de artan nüfusa bağlı olarak ulaşımı karşılayamayan noktada kentin çehresini değiştiren bir projeyi hayat geçirmeyi başardı.
Adliye- Arsuz Katlı Kavşak Projesini tamamlayarak yan yolları trafiğe açan HBB, kavşağın tamamını halkın hizmetine sunmak için gün sayıyor. 7 ana arterin bağlandığı, 27 milyon 400 bin liralık maliyeti ile Hatay’ın bugüne kadar yapılmış en yüksek maliyetli projesi olarak göze çarpan dev hizmet ile HBB, şehrin giriş çıkış yollarını güvenli hale getirerek İskenderun ve çevre ilçelerde yaşayan vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı.
TEMİZ SU VE SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLARDA HATAY İLK SIRALARDA
İl genelinde yıllardır çözümsüz kalarak halkın büyük sıkıntılar çekmesine yol açan altyapı problemlerini çözme konusunda büyük bir kararlılık örneği sergileyen HBB, sorunların çözümü için geçtiğimiz 2 yılda 118 milyon TL yatırım gerçekleştirdi. Altyapıyı yeniden inşa etmekte iradeli bir tutum sergileyen HBB, “50 Yılın İçmesuyu Seferberliği” kapsamında tüm ilçelerin içmesuyu hatlarını yenilemek için var gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. İhtiyaç dahilindeki noktalarda kanalizasyon hatlarının revizesi ve arıtma tesisi yapımlarına da imza atan HBB, bu yıl içerisinde geçmiş 2 yılda harcanan tutarın iki katı yatırım hedefliyor.
HATAY’IN TURİZM POTANSİYELİ İLE KENTİN EKONOMİK DEĞERİ YÜKSELTİLİYOR
Kentin turizm potansiyelinin farkındalığıyla hizmetler üretmedeki yapıcı tutumuyla vatandaşların ekonomik durumunu iyileştirme yönünde adımlar atan Başkan Savaş, dünyanın en uzun ikinci kumsalı olma özelliğine sahip Samandağ sahillerinde temizlik seferberliği başlatarak hem kumsal hem de deniz temizliği çalışmalarına ağırlık verdi.
HBB aynı zamanda, turizm anlamındaki yapıcı tutumunu efsanelere konu olan şelaleleri ve defne ağaçlarıyla yerli-yabancı turistlerin ilgi odağı olan Harbiye şelale bölgesinde, toprak kaymalarının ve heyelanların önüne geçebilmek amacıyla projelendirdiği istinat duvarının temelini atarak kapsamlı bir ıslah çalışmasına başladı.
HBB SPOR KOMPLEKSİ VE YAŞAM MERKEZİ, HATAY’A SPORTİF YEPYENİ BİR SOLUK GETİR
Şehrin fiziki görünümünün yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da gelişimine önem veren HBB, yenilikçi tutumunu her dalda daha görünür hale getirmeyi başardı.
Hatay’ın geleceğine yön vermek, çocuklar ile gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, fiziksel ve ruhsal gelişimlerine destek olmak, her yaştan sporcunun başarısına katkı sağlamak, Milli Takımlara Hatay’dan sporcular yetiştirmek ve Hatay’ın her dalda adı başarılarla anılan bir kent olması amacıyla Türkiye’nin en büyük 2. Spor tesisi olarak dikkat çeken HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi kazandıran Başkan Savaş, onlarca branşın çalışılabildiği bu güzide tesisi hemşehrilerinin hizmetine sundu.
Hatay’a kazandırılan yaklaşık 50 bin metrekare alan üzerine inşa edilen dev spor kompleksi içerisinde,açık ve kapalı yüzme havuzu, kondisyon merkezi, Türk hamamı, sauna, masaj salonu, basketbol ve futbol sahası, karate, taekwando, boks, halter salonları, satranç ve sporcu yaşam odaları, okçuluk, masa tenisi alanları ile toplantı, çalışma ve konferans salonları yer alıyor. Yakın zaman içerisinde tenis kortları ve aba güreşi alanının da ekleneceği bu tesis, daha fazla branşta daha fazla vatandaşa hizmet etmeyi hedefliyor.
Ulusal ve uluslararası turnuvalara kapılarını açarak Hatay’ı hem spor şehri haline getirecek hem de kentin sosyal, kültürel ve sportif tanıtımına katkı sağlayacak bu muazzam tesiste yetişecek sporcuların şehre ve ülkeye büyük başarılar getirmesi hedefleniyor.
HBB’NİN TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN VE PAYLAŞAN TOPLUM OLMA YOLUNDAKİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ EMSAL OLMAYA DEVAM EDİYOR
HBB’nin sosyal sorumluluk anlamında Türkiye’ye emsal olan projesi olarak ‘Tüketen Değil Üreten ve Paylaşan toplumun simgesi haline gelen ve 2 yıl içerisinde 15 ilçenin 12’sinde açılan sosyal marketler aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürdü. Sosyal Marketlerde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere giyimden ev eşyasına; okul kitaplarından kırtasiye malzemelerine kadar birçok temel ürünü vatandaşlara ulaştırma görevi üstlenen HBB, uzattığı yardım eliyle büyük takdir topladı.
EĞİTİME VE EKONOMİYE HATMEK İLE TAM DESTEK
Başkan Savaş’ın eğitime verdiği önemin en güzide örneği olan Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları(HATMEK), hem Hatay halkına istihdam olanağı yaratmak hem de bireylerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerindeki başarı çıtasını günden güne yükseltti.
Kapsamlı kurs programlarıyla vatandaşların iş yaşamına katılım sürecinde ihtiyaç duydukları mesleki donanımı edinmelerine de ciddi oranda yardımcı olan HATMEK, aynı zamanda her yönüyle hızla büyüyen Hatay ekonomisinin gelişmesi hususunda da değerli bir işleve sahip olduğunu ekonomik dinamiklere göstermiş oldu.
Hatay halkına mesleki gelişim imkanı sunmanın yanı sıra vatandaşlara ilgi alanlarını geliştirme fırsatı da tanıyan HATMEK, vatandaşların her biri alanında uzman ve tecrübeli eğitmenler eşliğinde 135 farklı branşta kurs imkanı sağlıyor. Kişisel gelişim kurslarından müzik kurslarına; çeşitli dil eğitimlerinden mesleki gelişim programlarına kadar birçok dalda kayıt alan HATMEK, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle 7 bin kursiyere eğitim veriyor. Merkez, yaz kursları düzenleyerek çocuklarla gençlere sosyal, sportif ve kültürel faaliyetleri teşvik etmenin yanında onlara ilgi alanlarını keşfedebilecekleri ve yeteneklerini geliştirebilecekleri kaliteli eğitimin kapılarını ardına kadar açıyor.
DÜŞÜNCE GÜCÜ VE SANAT ANLAYIŞIYLA FARK YARATAN BİR ŞEHİR
Sanatın toplum nezdindeki önemi doğrultusunda aktivitelerin halkla buluşmasını da önemseyen HBB, Başkan Savaş’ın girişimleriyle kurulan Şehir tiyatrosu aracılığıyla 2015 yılında sahnelenen birbirinden kaliteli oyunları Hataylı sanatseverlerin beğenisine sundu.
Sanatın düşünce gücünü geliştirme işlevini değerlendiren HBB Şehir Tiyatrosu, geleceğin teminatı çocuklarda sanat anlayışı ve tiyatro bilinci geliştirmek ve onların psiko-sosyal yönünün gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Kukla Tiyatrosu ve Masal Saati adı altında kaliteli çalışmalar yürüttü.
HATAY’IN DEĞERLERİ VE HBB’NİN EŞSİZ PROJELERİ TÜM DÜNYADA YANKI UYANDIRDI
HBB, ürettiği projelerle hem ulusal hem de uluslararası arenada Hatay’ın adının başarılarla anılmasına da büyük katkı sağladı. HBB, hummalı çalışmalar sonucunda hazırladığı ‘Asi Nehri Güzelleşiyor’, ‘Antakya İnsan Şehir’, ‘Gazella Gazella Eko Parkı Köy Okulu ve Müzesi Projesi’ ve ‘Okeanus Tethys Replika Sergisi’ projeleri ile bilgi birikimini daha yaşanılır bir dünya için bir araya getiren ve dünyanın bu anlamda en büyük organizasyon olarak adlandırılan EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nda 191 gün boyunca sergilenmek üzere özel davet aldı.
ULUSLARASI FUARLAR İLE TÜM DÜNYANIN İLGİYLE TAKİP ETTİĞİ VİZYON KENT HATAY
Dünya’nın turizm ve seyahat alanındaki ilk 5 fuarı arasında yer alan, 70 ülkeden gelen 4550 turizm elçisinin katıldığı EMITT’te Hatay’ın köklü kültürel birikimi ve eşsiz lezzetlerini tüm dünyaya tanıtan HBB, stantları ziyaret eden turizm elçilerine kentin lezzetlerini ikram ederek, onları en güzel şekilde ağırladı. Misafirperverliği ve eşsiz özellikleriyle 2016 EMITT 20. Yıl Özel Garaj Partisi’ne damga vuran HBB, kurduğu yaratıcı stantlar ve etkileyici tanıtımlarla “En İyi Stant Show” ödülüne layık görüldü.
Lezzet tanıtımının yanı sıra ONE (Ortak Nesiller Entegrasyonu) Derneği ile kentin mozaik değerlerini dünyaya tanıtmak amacıyla başlattığı “Mozaik Yolu Projesi” ile Hatay’da var olan 13 medeniyetin eşsiz izini ve mozaiklerini tüm dünyaya tanıtma fırsatı elde eden HBB, bu anlamda kentin tanıtımına ve turizm potansiyeline verdiği önemle tüm dikkatleri üzerinde toplamayı başardı.
HBB, Başkan Savaş’ın yol göstericiliğinde verimli toprakları, turizm olanakları ve ulaşıma elverişli coğrafyası ile yatırım cennetine dönüşme potansiyeline sahip nadide şehre tüm dünyadan yatırımcıları davet etmek üzere Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen, dünyanın en büyük emlak yatırım ve gayrimenkul fuarı MIPIM’e yıllar boyunca konuşulacak bir çıkarma gerçekleştirdi.
Ortadoğu’da yaşanan olumsuzlukların şehirde yarattığı psikolojik, sosyolojik ve ekonomik sıkıntıları bertaraf etmek amacıyla fuara bizzat katılım gösteren Başkan Savaş, HBB’nin hazırlamış olduğu dört eşsiz projenin tanıtımıyla fuara adeta damga vurdu. Başkan Savaş fuarda Hatay’ın refah seviyesini yükseltmek için hem ulusal hem de uluslararası yatırımlara kent kapılarının ardına kadar açık olduğunu tüm dünyaya duyurdu.
BAŞKAN SAVAŞ’IN ÖNCÜLÜĞÜNDEKİ HBB, BAŞARILI HİZMETLERİYLE GELECEĞE SAĞLAM ADIMLARLA İLERLİYOR
Geride kalan 2 yılın ardından Hatay sevdası ve hizmet aşkıyla çalışmalarına devam edeceğini duyuran HBB, Başkan Savaş öncülüğünde her geçen gün birbirinden daha nitelikli çalışmalarla halkın yanında olmaya, hizmet standartlarını maksimum seviyeye çıkarmaya ve yaşam kalitesini daha da arttırma hedefini gerçekleştirmeye devam edecek.

0101

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.