Arsuz’un Heyecanla Beklediği İki Köprü Hizmete Açıldı

Arsuz İlçesinde mahalleler arasındaki trafiğin rahat ve güvenli bir şekilde sağlanabilmesi anlamında önem arz eden iki ayrı noktada başlattığı köprü yapım çalışmalarını tamamlayarak yeni köprüleri vatandaşların büyük katılımıyla gerçekleşen açılışla hizmetine sundu.

Madenli Mahallesi’ndeki Zilli Deresi üzerine ve saat 16.00’da Nardüzü ile Karaağaç mahalleleri arasına inşa edilen iki yeni köprünün açılışına, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, HBB Fen İşleri Daire Başkanı Nihat Tazearslan ve CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin katılım gösterdi.

BAŞKAN SAVAŞ: ARSUZ’U TÜM İLÇELERİMİZ GİBİ GELECEĞE SAĞLAM ADIMLARLA TAŞIMAK İÇİN HİZMET ÜRETİYORUZ

Çanakkale Şehitleri anısına gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşma yapan Başkan Savaş, Arsuz’un Hatay’ın tüm ilçeleri gibi geleceğe sağlam adımlarla taşınması için hizmet üretmeye devam edileceğinin altını çizerek, yapımı tamamlanan Höyük Köprüsü’nün de yakın zamanda trafiğe açılacağı bilgisini hemşehrileriyle paylaştı. Ulaşımda büyk kolaylıklar sağlayan köprü çalışmalarının yanı sıra ilçeye yapılan ve yapılacak olan diğer hizmetler hakkında da bilgiler paylaşan Başkan Savaş, Arsuz’da 8 adet sosyal tesis inşaatının tamamlandığını ve tesislerin de açılış için gün saydığını ifade etti.

“ARSUZ’UN 60 YILLIK BORULARINI 2 YILDA TEMİZ VE SAĞLIKLI BORULARLA DEĞİŞTİRECEĞİZ”

İlçe merkezine yeni bir arıtma tesisi kazandırılacağının ve tüm altyapının da bu tesise bağlanacağının da müjdesini veren Başkan Savaş, “Karaağaç ve Nardüzü arasındaki bölgede kanalizasyon sorununu sona erdirmek için Haziran ayında çalışmalarımıza başlıyoruz. Bunun yanı sıra il genelinde başlattığımız içmesuyu seferberliği ile Arsuz’un 60 yıllık borularını 2 yılda temiz ve sağlıklı borularla değiştireceğiz” şeklinde konuştu.

ARSUZ BELEDİYE BAŞKANI CULHA’DAN BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Törende söz alan Arsuz Belediye Başkanı Culha, “Hatay Büyükşehir Belediyesi İhtiyaç duyduğumuz her noktada elimizden tutarak hizmet kalitemizi arttırmamız hususunda büyük katkı sağlıyor. İlçemizde gerçekleştirilen kapsamlı altyapı ve üstyapı çalışmalarından dolayı Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HBB, Çengen Mahallesi’nden başlayarak Madenli, Üçgüllük, Akçalı, Hacıahmetli, Höyük ve Avcılarsuyu karayollarına alternatif bir yol güzergâhı oluşturan ve Nardüzü ile Karaağaç Mahalleleri’ni birbirine bağlayacak olan iki ayrı köprüyü düzenlenen törenin ardından vatandaşların sunulan hizmetten duyduğu memnuniyet eşliğinde trafiğe açtı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.