Ortak hedef; Termik santral yaptırmamak

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Arsuz İlçe Teşkilatı’nda meclis üyeleri ve parti yöneticileri ile yaptığı termik santral istişare toplantısının ardından, konuyu belediye hizmet binasında konuk ettiği Hatay Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grubu ile masaya yatırdı.

Termik santrallerin çevreye ve doğaya verdiği zararların yanı sıra Kale Mahallesi’ni ayrıcalıklı kılan özelliklerinin de değerlendirildiği toplantılarda, Arsuz’a termik santral kurulmaması için örgütlü mücadele ve ortak akılla hareket edilmesi gerektiği yönünde ortak karar alındı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grubu ile yapılan toplantıda, Türkiye’de aktif ve pasif olarak kurulan 37 adet termik santral olduğu belirtilerek, bunların bile facia olarak değerlendirildiği toplantıda, analiz yöntemi ile Kale Mahallesi’nde kurulması düşünülen termik santralin güçlü ve zayıf yönleri ile termik santrallere karşı oluşan fırsatlar ve tehditler ortaya konuldu.

Termik santrali kesinlikle yaptırmama temel hedefinde birleştiklerini belirterek, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin desteğine teşekkür eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 29 Mart’ta yapılacak olan halkı bilgilendirme toplantısının iptal edildiğini belirterek, ÇED süreci yönetim sisteminde yer alan ÇED Başvurusu Dosyası hakkında görüşü sorulan 17 kurum arasında Arsuz Belediyesi’nin görüşüne yer verilmediğine dikkat çekti. Buna rağmen ayrıntılı bir rapor hazırlayarak, olumsuz görüşlerini bakanlığa ileteceklerini ifade eden Başkan Culha, mücadeleden asla vazgeçilmeyeceği konusundaki kararlığını dile getirdi ve bu mücadelede destek olduğunu belirten tüm kurum ve kuruluş, dernek ve odalara teşekkür etti.

CHP2

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.