Kentsel Dönüşüm Zirvesi Hatay’da

26 Mayıs’ta Hatay’da düzenlenecek ve Management Plus Danışmanlık ve Eğitim Şirketi tarafından organize edilen ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin protokolü imzalandı.
Deprem riski taşıyan ve buna bağlı olarak niteliksiz konut stokuna sahip olan Türkiye’yi çok yakından ilgilendiren, gelecek 20 yıl içerisinde ekonominin lokomotifi olarak görülen kentsel dönüşümün ele alınacağı ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ Hatay’da gerçekleştirilecek.
HATAY’IN EKONOMİK DİNAMİKLERİ PROTOKOL İMZA TÖRENİNDE YER ALDI
Gerçekleşen protokol imza törenine, Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, ATSO Genel Sekreter Yardımcısı Ali Mullaoğlu, Management Plus Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürü Haldun Ersen, Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği(HASİAD) Yönetim Kurulu üyeleri Hıdır Özdemir ve Sami Arıca, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz katılım gösterdi.
BAŞKAN SAVAŞ: KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TÜM KILCAL DAMARLARINI ÖĞRENECEĞİZ
Kentsel dönüşümü, modern şehirciliğin Hatay’da gelişimi anlamında çok önemsediklerini kaydeden Başkan Savaş, “Antakya ve İskenderun’daki kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Kentsel dönüşümün tüm kılcal damarlarını öğrenmek için üstümüze düşeni yapacağız” ifadelerini kullandı.
ERSEN: İNSANLARIN YAŞAYABİLECEĞİ SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLERLER YARATMAK ÇOK ÖNEMLİ
Kentsel dönüşümle ilgili bilgilendirme yapan Haldun Ersen,“10 tane şehir zirvesi ve 3 tane kongre yapıldı. Türkiye’deki kentsel dönüşüm hareketine çok inanıyorum. Şehirlerin sürdürülebilir olması ve gerçek anlamda dizaynı, düzgün ve insanların yaşayabileceği şehirler yaratmak çok önemli bir çalışma. Medeniyetlerin gelişimindeki birinci felsefe budur. Mimarlar, inşaat mühendisleri, firma sahipleri ve hukukçulardan oluşan bir ekip oluşturduk. Zirvede işin içerisine halkı da katıp onları inandıracağız. Ramazan başlangıcına kadar sertifikaları verip kentsel dönüşümü başlatacağız” dedi.
HATAY’I MODERN ŞEHİRCİLİKLE BULUŞTURACAK KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN İLK ADIMI ATILDI
Konuşmaların ardından Başkan Savaş, Management Plus Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürü Haldun Ersen ve ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak arasında imzalanan protokol ile Hatay’ı kentsel bağlamda modernize edecek kentsel dönüşümün ilk adımı atılmış oldu.

IMG_7241

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.