Sahil Güvenlik’ten “ Deniz Ve Biz “ Projesi

Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanlığınca hazırlanan “Deniz ve Biz” projesi kapsamında denizler tanıtılıp, önemi anlatılan her yaştan öğrenci aktiviteler ve hediyelerle sevdiriliyor.

Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanlığı; İskenderun Kaymakamlığı, Arsuz Kaymakamlığı , İskenderun Deniz Müzesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, İskenderun Deniz Ticaret Odası, İskenderun Yelken Kulübü ve ortak paydaş kurum/kuruluşlar ile yürütülen projeye start verildi. Projenin başlangıç safhasında İskenderun ve Arsuz ilçelerinde başta öğrenciler olmak üzere toplumun geniş kesimlerine ulaşılmaya çalışılıyor.

DENİZ VE BİZ Projesi kapsamında “Denizi Sev, Denizi Koru” temasıyla İskenderun ve Arsuz ilçelerindeki kreşler, ilkokullar, ortaokullar ve liselerden her yaş grubundaki öğrencilere ulaşılarak bir aktivite gerçekleştirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı tanıtımı, denizcilik ve gemiler hakkında bilgiler verilmesi, İskenderun Deniz Müzesi, Yelken Kulübü ve Sahil Güvenlik botları gezdirilmesi ile dağıtılan hediyelerle çocuklara denizlerin sevdirilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında ayrıca Adana ve Hatay genelinde okullara gidilerek 10.000 öğrenciye ulaşılması planlandığı belirtilerek 20’den fazla okulda, 2000’den fazla öğrenciye yapılan tanıtım faaliyetleri sonrasında öğrenciler ve gruplar halinde tanıtım gezisi gerçekleştiriliyor. Gezi sırasında öğrencilere Sahil Güvenliğin görevleri, çalışmaları anlatılırken, Sahil Güvenlik botunun gezisi sırasında minik konukların heyecanlandıkları gözlendi. Ayrıca denizden kurtarılan insanlara nasıl yardım edildiğini de anlatıldığı öğrenciler , denizcilik, gemiler hakkında ve ALO 158 Sahil Güvenli ihbar hattı hakkında bilgi sahibi oldular.

“Deniz ve Biz “ projesi kapsamında düzenlenen aktiviteye katılan öğrenciler ile beraberindeki öğretmenlerine Türkiye’nin denizci bir ülke olduğu vurgulanırken, bu çalışmanın denizi koruyan, denizi/denizciliği seven nesil yetişmesine katkı sağladığı işaret edildi.

Deniz ve Biz projesi  (1) Deniz ve Biz projesi  (2) Deniz ve Biz projesi  (3) Deniz ve Biz projesi  (4)