Hatay’a iki Altın Ambulans Ödülü geldi

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATT DER) tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen, sağlık sisteminin en prestijli ödüllerinden biri olan Altın Ambulans Sağlık Ödülleri’nde oylama süreci tamamlandı. 20 Şubat – 10 Mart tarihleri arasında yapılan oylamada 11 farklı kategoride yer alan 56 aday için toplam 81.104 oy kullanıldı. ‘Yılın Doktoru’ kategorisinde ödülü almaya hak kazanan Dr. Ufuk Bayraktar ile ‘Onur Ödülü’ alan ATT Osman Nuri Kundakçı altın ambulansı Hatay’a getiren isimler oldu.

Ankara Anemon Otel’de gerçekleştirilen ödül törenine Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Doç.Dr. Osman Arıkan Nacar ve Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Necip Gümüş, Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş başta olmak üzere çok sayıda bakanlık görevlisi, Ankara İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Erkan Çiçek, ATT DER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak ile beraber derneğin il yönetimlerinden birçok davetlinin katıldı. Törende yılın sağlık müdürü, yılın sağlık müdür yardımcısı, yılın şube müdürü, yılın başhekimi, yılın doktoru, yılın paramediği, yılın acil tıp teknisyeni, yılın 112 ekibi, yılın hemşiresi, yılın sürücüsü ve yılın öğrencisi dalında ödüller sahiplerine verildi.

Hatay’a iki Altın Ambulans Ödülü geldi

Konuyla ilgili açıklama yapan ATT DER Hatay İl Başkanı Burhan DAŞKIN “Bu yıl üçüncü defa gerçekleştirilmesine rağmen gösterilen ilgiyle Altın Ambulans Sağlık Ödülleri, sağlık sisteminin klasikleri arasına girerek sağlık sisteminin ‘Oscar’ı olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Amacımız acil sağlık sisteminde büyük bir özveri ile çalışan sağlık çalışanlarını bir nebzede olsa görünür kılarak acil sağlık hizmetlerinin gelişimine katkıda bulunmaktır. Bu yıldan itibaren her yıl ayrıca bütün görev şehitlerimizin anısına bir ailemize de vefa ödülü vermeyi kendimize görev bildik. Ayrıca son dönemde özellikle terörün tırmandığı bölgelerde fedakârca görev yapan meslektaşlarımızı temsilen özel ödüller verildi. Altın Ambulans Sağlık Ödülünü İlimizden çok değerli hocamız Dr. Ufuk BAYRAKTAR yılın doktoru kategorisinde ödül kazandı. Kendisinin kişiliği ve mesleki aşkı bu ödülü almayı fazlasıyla hak ediyor. Doktorluğun haricinde hayvan haklarının sıkı bir savunucusu ve iyi bir sivil toplum geçmişi olan bir hocamızdır. Yine ilimizde Altın Ambulans Sağlık Ödülünü ‘onur ödülü’ kategorisinde değerli büyüğüm ATT Osman Nuri KUNDAKÇI almıştır. Kendisi 10 yıldır derneğimizin kuruluşundan bu yana çeşitli görevler üstlenerek mesleğimize ve meslektaşlarımıza çok büyük katkılar sunmuştur. Bu iki değerli insan bizlerin yanı sıra tüm Hatay’ımızın gurur kaynağı olmuştur. Kendilerini yürekten tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

1 5

Önceki İçerikİTSO’da KOSGEB Bilgilendirme toplantısı düzenleniyor
Sonraki İçerikSahil Güvenlik’ten “ Deniz Ve Biz “ Projesi