Down Sendromlu Çocuklarımıza Tutumumuzu Gözden Geçirmeliyiz

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Başkan Dingil mesajında, Down Sendromlu çocuklarımıza karşı toplumsal tutumun tekrardan gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

İskenderun Belediyesi’nin Down Sendromlulara her daim duyarlı olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, sahil alanında yapımı bitmek üzere olan Down Cafe projesinin Down Sendromlu vatandaşları farklı kıldığını, sosyalleşmelerini sağladığını aktardı.

Dingil, mesajında şu ifadelere yer verdi:“onların durumlarının iyileştirilmesi çabamız, ailelerin yıllardır verdiği gayret ve özverisiyle birleşince, Down Sendromlu kardeşlerimizin, istediklerinde pek çok şeyin üstesinden gelebileceğini toplumla bütünleşik hale gelebileceğini ortaya koymuştur. Onların üretkenliği, ailelerini de rahatlatmaktadır. 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü, bu alandaki çabalarımızın yoğunlaştığı, neler yapabileceğimizin konuşulduğu ve bunların hayata geçirildiği bir gündür.

İskenderun Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk. Onların ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösteriyoruz ve yaptığımız down cafe projemiz ile hayata tutunmaları için çalışmalarımızı yapıyoruz. Dolayısıyla tüm engelli vatandaşlarımızı şehre entegre etmek için büyük atılımlar yapıyoruz. Yeter ki bizler onlara karşı biraz daha fazla duyarlı davranalım ve farklılıklarının farkında olalım. Bu vesile ile 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününde tüm vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum” ifadelerinde bulundu.

DOWN