Güne sağlıklı başlamanın altın anahtarı KAHVALTI

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile yürütülen ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’ kapsamında, Semiha Kibar Anaokulu velilerine ve Sarıseki Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Recep Sami Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik seminer verdi.
Sarıseki ÇİB Recep Sami Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda yeterli ve dengeli beslenmenin sağlık açısından önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak, okul başarısının da sağlıklı beslenmeden geçtiğini ifade etti.

Sağlıklı beslenme açısından önemli noktaların altını çizen Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak, “Okul öncesi çağ çocuklarında sağlığın korunmasında büyüme ve gelişmesinde hastalıkların önlenmesinde yeterli ve dengeli beslenme önemli bir rol oynamaktadır. Sağlıklı beslenmek için günde üç ana ve en az iki ara öğün yenilmelidir. Yoğun bir güne sağlıklı bir şekilde başlamanın altın anahtarı ise kahvaltıdır. Kahvaltı yapılmadığında okul başarısı azalmaktadır. Okul kantinlerinde sağlıklı besinlerin bulundurulması için okul yönetimi, öğretmen ve veliler işbirliği içinde olmalıdır. Çocukların özellikle kemik ve diş gelişimi için günde 2-3 su bardağı kadar süt veya yoğurt, 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir tüketmelidir. Her gün imkânlar dâhilinde 5 porsiyon taze sebze ve meyve tüketilmelidir. Özellikle okul çevresinde açıkta satılan besinler kesinlikle satın alınmamalıdır. Düzenli olarak fiziksel aktivite yapılmalıdır. Televizyon karşısında ve bilgisayar başında geçirilen sürenin günde 2 saati aşmamasına dikkat edilmelidir. Çocuklara, özellikle yemek yemeden önce ve sonra, tuvalete girdikten sonra, dışarıda oyun oynadıktan sonra, dışarıdan eve gelince ellerini uygun şekilde yıkamaları konusunda alışkanlık kazandırılmalıdır” dedi.

Seminer sonrası Semiha Kibar Anaokulu Müdürü Aynur Erdoğan, Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak’a teşekkürlerini sunarak çiçek takdim etti.

2 3 5