Aziz Şehitler Saygıyla Anıldı

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, 2. Hudut Alay Ve Garnizon Komutanı M. Ali Tuna, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, kurum müdürleri, gaziler, askeri erkân ve şehit yakınları katıldı.

Tören; çelenklerin sunulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Anıt Şeref Defteri’ni imzalayan Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, Şeref Defteri’ne şunları yazdı:

‘’Aziz şehitlerimiz,

Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünü idrak ettiğimiz bu gururlu günde, milletimizin geleceği adına en değerli varlığını feda eden sizlerin yüksek huzurlarınızdayız.

Sizler şehadet mertebesine ulaşarak aziz milletimizin gönlünde ebediyen en yüce makama nail oldunuz.

Uğruna can verdiğiniz Devletimizi ve bağımsızlığımızı korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin en kutsal görevidir.

Fedakârlığınız, yüce milletimiz tarafından unutulmayacaktır. Bugün hür ve bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklara çok büyük fedakârlıklarla sahip olduğumuzun bilinciyle emanetinizi geleceğe ve daima daha yükseklere taşıyacağız.

Ruhunuz şad olsun.’’

Daha sonra beraberindekilerle birlikte Şehitliği gezerek karanfiller bırakan Sayın Topaca, şehit yakınları ile bir süre sohbet ederek, onlara başsağlığı ve sabır diledi. Şehitlikteki anma programı Kuran-ı Kerim okunması ve şehitlerimizin ruhuna dualar edilmesinin ardından sona erdi.

4 7 17