Op. Dr. Ali Çay, Lokal Anesteziyle Safra Kesesi Ameliyatı Gerçekleştirdi

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Çay, genel anesteziyle, operasyonu riskli olan 77 yaşındaki Hakime Kısaayak’ın safra kesesi ameliyatını, lokal anestezi altında başarıyla gerçekleştirdi. Safra kesesinde bulunan taşlardan dolayı ameliyat olması gereken Hâkime Kısaayak; KOAH, solunum yetmezliği ve astım hastası olduğu için başvurduğu merkezlerden ‘narkoz alamazsın’ denilerek geri çevrildi. Ağrılarının artması üzerine son çare olarak Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne başvuran Kısaayak’a, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Ali Çay tarafından uyutulmadan safra kesesi ameliyatı uygulandı. Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Hâkime Kısaayak, taburcu edildi.

“Ülkemizde nadir uygulanan bir yöntemi başarıyla gerçekleştirdik”

Gerçekleştirdiği ameliyat sonrası açıklamada bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Çay, “Safra kesesi taşı nedeniyle defalarca yaşamını tehdit eden safra kesesi iltihabı, pankreas iltihabı ve sarılık gibi hastalıklarla mücadele eden hastamızın operasyonu mutlak gerekmekteydi. Ancak KOAH (Kronik Tıkayıcı Akciğer Hastalığı) nedeniyle hayatını oksijen desteğiyle sürdürebilmesi ve diğer sistemik hastalıkları, ‘Genel Anestezi’ almasına kesinlikle müsaade etmemekteydi. Bunun üzerine daha önce de zorunlu hallerde uyguladığımız narkozsuz lokal anestezi ile hastamızın ameliyatı gerçekleştirilmiş ve sağlığı kendisine armağan edilmiştir. Bu yöntem gerek bölgemizde, gerekse tüm yurtta oldukça nadir uygulanabilen özellikli ve hayati bir yöntemdir. Bu şekilde kaderine terkedilmiş birçok hastanın şifası mümkündür” açıklamasında bulundu.

“Yeniden doğmuş gibiyim”

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Hâkime Kısaayak ise Op. Dr. Ali Çay’a teşekkür ederek, “Son zamanlarda safra kesemdeki taşlardan kaynaklanan ağrılardan dolayı, defalarca acil servise gitmek zorunda kaldım.
Fakat ağrılarım gidere artıyordu ve bende iltihaplanma ve şişkinlik oluşmuştu. Bunun tek tedavisi ameliyattı. Fakat hangi merkeze gitsek ameliyatın riskli olduğunu söylediler. Biz de son çare olarak Doktor Ali Çay’a başvurduk ve bende KOAH, astım ve solunum yetmezliği olmasına rağmen, kendisi ameliyatımı lokal anestezi altında gerçekleştirebileceğini söyledi. Şuan yeniden doğmuş gibiyim. Doktorum Ali Çay ve sağlık ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

ali çay (1) ali çay (2)

Önceki İçerikİskenderun Yelken Kulübü, Bodrumdaki Uluslar arası Yelken Yarışına katıldı
Sonraki İçerikİSKENDERUN TURİZM DERNEĞİNİN TERMİK SANTRAL TEPKİSİ