Suçıkağı Mahallesi’nin Su Problemi Hatsu İle Giderildi

İskenderun ilçesine bağlı Suçıkağı Mahallesi’nde yıllardır içmesuyu sıkıntısının yaşandığını tespit eden Genel Müdürlük, mahalleye 1500 metre yeni içmesuyu şebekesi döşeme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, arazi şartları gözetmeksizin yüksek kesimlerde İçmesuyu Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından çekilen içmesuyu hattı sayesinde mahallenin suya kavuştuğunu kaydetti.

Mazılı’ya 1500 Metre Hat

HATSU Genel Müdürlüğü, geçen sene su kaynağından depoya 90’lık borular ile 500 metre hat çekildiğini ayrıyeten bu sene başlatılan çalışma ile köy merkezinde bulunan kaptajdan 40’lık borular ile Mazılı mevkiine 1500 metre hat döşeneceğini bildirdi.

“Yıllar Sonra Mahalleye Getirildi”

Yıllar sonra Mahalleye su getirildiğini belirterek yapılan çalışmalardan memnuniyetini dile getiren Suçıkağı Mahalle Muhtarı Mehmet Kurtar, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’a ve HATSU ekibine teşekkür ediyoruz. Yıllardan beri susuzluk çekiyorduk. HATSU kurulduktan sonra müracaat ettiğimizde 1 gün içinde ekiplerin zor şartlar altında dağdan dağa yaptığı çalışmalar sayesinde mahallemize suyu ulaştırdılar. Allah razı olsun Büyükşehir Belediyemizden ve HATSU’dan hepsine teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Tombul: HATSU Suya Kavuşturdu

Şimdiye kadar Mahallede damacana ile su ihtiyacının giderildiğini ve HATSU ekipleri sayesinde suya kavuştuğunu ifade eden Suçıkağı Mahalle Muhtar Azası Osman Tombul, ‘‘Mahallemizde suyu hep damacana ile taşıyorduk. Suyun iletilmesi sürecinde verilen çabayı kimse bilmez gören anlar. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş ve HATSU ekibinden Allah Razı olsun çalışmalar sürüyor. Bundan sonrada daha da iyi olacak teşekkür ederiz’’ ifadelerini kullanarak gösterilen çabayı takdir etti.

SUÇIKAĞI MAHALLESİ'NİN SU PROBLEMİ HATSU İLE GİDERİLDİ (1) SUÇIKAĞI MAHALLESİ'NİN SU PROBLEMİ HATSU İLE GİDERİLDİ (6)