Mide kanseri ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu

AMELİYAT SONRASI HAYATI ‘BAYRAM’ OLDU

Balıkesir’de yaşayan Bayram Efe, mide kanseri teşhisiyle geldiği Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nde, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cavit Göktaş’ın gerçekleştirdiği mide kanseri ameliyatıyla, yeniden sağlığına kavuştu.
Kanser teşhisi konulduktan sonra, birçok merkeze başvuran ve mide kanserinin son evresi görüldüğünden ameliyat edilemez denilerek geri çevrilen Bayram Efe, son şans olarak gördüğü Op. Dr. Cavit Göktaş’ın gerçekleştirdiği müdahaleyle hayata tutundu.

“Cavit Göktaş şansım oldu”
Yaşadığı zor süreci anlatan Bayram Efe, ameliyat olabildiği ve sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getirerek, “Son zamanlarda yaşadığım şikâyetlerden ötürü tedavi için gittiğim hastanelerde birçok defa tetkik yapılmasına rağmen hiçbir sonuç alamamış ve ameliyat olamamıştım. Kızım İskenderun’da yaşıyordu. O’nun vasıtasıyla son çare Cavit Bey’e muayene olmaya geldim. Muayene sonucunda, mide kanserinde son aşamada olduğunu öğrendim. Doktor Cavit Bey, zaman kaybetmeden ameliyat olmam gerektiğini ifade etti. Bende O’na güvenerek ameliyat oldum. Şuan gayet iyiyim. İyi ki İskenderun’a geldim. Doktorumu gördüğüm zaman yüzümde güller açıyor. Cavit Bey, doktordan öte artık benim kardeşim oldu” dedi.

“Başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik”
Bayram Efe’ye uyguladıkları ameliyat hakkında bilgiler veren Op. Dr. Cavit Göktaş, “Bayram Efe’ye, ileri evrede mide kanseri tanısı konulmasına rağmen, hiçbir merkezde ameliyat edilmemişti. Kaderine terkedilmiş bir hasta olarak bize başvuran Bayram Efe de görülen mide kanseri yemek borusunu tıkadığı için kusma şikâyetleri başlamıştı. Hastaya total gastrektomi (midenin tamamı alınarak) gerçekleştirdik. Ameliyat sonrası hastamız rahatlıkla sıvı ve yumuşak gıdaları almaya başladı. Kusmalarına bağlı kilo kaybında azalma oldu, fakat hastamızı mutlu bir şekilde taburcu ettik” açıklamasında bulundu.

“Erken teşhis hayat kurtarır”
Erken tanının, kanser cerrahisindeki önemini vurgulayan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Göktaş, “Erken teşhis, yaşam süresi açısından daima en etkili adımdır. Bu nedenle herhangi bir şikâyetiniz varsa lütfen tetkiklerinizi yaptırmayı ihmal etmeyin. Unutulmamalıdır ki, erken teşhis hayat kurtarır” dedi.

bayram efe

Önceki İçerikİskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasından Kaymakam Özyiğit’e Ziyaret
Sonraki İçerikAltında Tarihi Rekor