Hatay Muhtarlar Derneği’nin Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Gerçekleştirilen etkinliğe, Başkan Savaş’ın yanı sıra eşi Doç. Dr. Nazan Savaş, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, HBB Muhtarlar Daire Başkanı Derviş Kezat, Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şener, HATSU İnsan Kaynakları Daire Başkanı Mehmet Çaparali, Antakya Ziraat Odası Başkanı Abdulhay Denizli ve Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü ile Hatay’ın bütün ilçelerindeki muhtarlar ve eşleri katılım gösterdi.
GÜLCÜ, MUHTARLARIN DESTEKÇİSİ BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR ETTİ
Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, muhtarlar derneğinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı kısa konuşmada, “Hatay’ın her ilçesine eşit hizmet götürerek ihtiyaçlar doğrultusunda muhtarların eksiklerini gideren ve dürüstlüğü, şeffaflığı ile her zaman örnek aldığım Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a, muhtarları önemseyen anlayışından dolayı teşekkür ederim” dedi.
KEZAT: SİZLERE HİZMET ETMEK VE SİZLERİ MUTLU GÖRMEK BİZİM İÇİN ONUR VERİCİ
HBB Muhtarlar Daire Başkanı Derviş Kezat da gerçekleşen bu önemli etkinlikle hizmet üretiminde kilit bir rol oynayan muhtarları bir araya getirmenin önemine dikkat çekerek “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yerel yönetimlerin önemli unsuru olan muhtarları önemseyen bir sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ediyor. Bizlerin de bu noktada muhtarlarımızla iyi ilişkiler kurmamız yönünde çalışmamızı istiyor. HBB olarak sizlere hizmet etmek, sizleri mutlu görmek bizim için onur verici bir olaydır. Biz sizler için varız ve sizlerin aracılığıyla mahallelerimize hizmet etmekteyiz. Bu anlamlı etkinliğe katılan muhtarlarımıza ve ailelerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
AKDENİZ: FARKLI KÜLTÜRLERİN BİRLİKTE YAŞADIĞI HATAY’DA OLMAK BÜYÜK MUTLULUK
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz de günün anlam ve önemi dolayısıyla yaptığı konuşmada, “Farklı kültürlerin birlikte yaşadığı bu ilde olmaktan çok mutluyum. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın muhtarlarımıza vermiş olduğu bu sonsuz destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
SAVAŞ: BİZ GELMEDİK KAVGA İÇİN, BİZİM İŞİMİZ SEVGİ İÇİN
Başkan Savaş, Hatay genelindeki muhtarları tek bir çatı altında toplamak amacıyla kurulan ve bu yolda önemli mesafeler kat eden Hatay Muhtarlar Derneği’nin elde ettiği başarıya dikkat çekerek, “Öncelikle sevinçliyim çünkü artık salonlara sığmıyoruz. Bu tablo ülkemiz ve şehrimiz adına çok önemlidir. Bizim Yunus Emre gibi bir kalbimiz var. Yunus Emre’nin deyişiyle, “Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik” anlayışı bizim yol göstericimiz.
“ZOR GÜNLERİ BİRBİRİMİZE KENETLENEREK ATLATTIK”
Bugüne kadar çok zor günler yaşadık. Suriye ve Ortadoğu’daki hareketliliğin artmasıyla birlikte, malum olayların ülkemize ve şehrimize sıçramaması için hemşehrilerimin psikolojisini sağlam tutmak istedik. Gerçekleştirdiğimiz birlik ve beraberlik toplantılarıyla şehrimizin huzuruna, şevkine ve umutlarına destek olduk. Zor günlerden geçtik fakat bizler birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve birbirimizle kucaklaşmayı hiçbir zaman yitirmedik. Birliğimizi ve kardeşliğimizi bozmadan yaşadığımız için Hatay halkına kuvvetli alkış istiyorum. Bir filozof, “Hissedebiliyorsan acıyı canlısın. Ama başkalarının acısını hissedebiliyorsan insansın” diyor. Bizler insan olmayı hedefledik. Kim ki insan olmayı hedefliyorsa Rabbim ona yardım ediyor. Rabbim bizlere yardım ettiği gibi ülkemize ve coğrafyamıza da yardım eder. Bu güzel günde sizlerle olmak beni çok mutlu etti katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN SAVAŞ, TÜRKİYE MUHTARLAR KONFEDERASYONU FAHRİ BAŞKANLIĞIYLA ONURLANDIRILDI
Muhtarların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Başkan Savaş’a bugüne dek muhtarlara verdiği önem ve desteklerden ötürü Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Fahri Başkanı olarak onurlandırılırken, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz Başkan Savaş’a sedef işlemeli nazar dualı tablo hediye etti.
Başkan Savaş, ilimize Hatay Muhtarlar Derneği’nin 4. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla konuk olan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz’e Hataylı muhtarlar adına çiçek takdim etti.

muhtar (1) muhtar (2) muhtar (3)

Önceki İçerikHatsu Personeline Saldırı
Sonraki İçerikŞehit Mezarlığını Tahrib Eden Şahıs Yakalandı