27. Vergi Haftası Kutlanıyor

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ve beraberindeki heyet, 27. Vergi Haftası dolayısı ile 22 Şubat 2016 Pazartesi günü saat 09.30’da Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’yı makamında ziyaret etti.

Bu yıl 27’ncisi kutlanan Vergi Haftası’nın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, vergi deyince devletin akla geldiğini belirterek, “Bir yerde devlet varsa vergi de vardır. Devletin ayakta kalabilmesi için meşru gelir kaynaklarına ihtiyaç duyulur. Bu anlamda vergi önemli bir kaynaktır. Devletin fonksiyonlarını yapabilmesi, güvenliği sağlayabilmesi, vatandaşın ihtiyaç duyduğu her türlü altyapı üstyapı gibi hizmetlerini verilebilmesi ve akla gelebilecek gerekli tüm hizmetleri yapabilmesi için vergiye ihtiyaç vardır. ‘’ dedi.

Tarihe bakıldığı zaman vergilendirme sisteminin devletin gelişimiyle paralel olduğunu ifade eden Sayın Topaca, ‘’Tarihte vergi ile ilgili de çok tartışmalar yaşanmıştır. Magna Carta dediğimiz antlaşmanın çok daha öncesinde bile vergi ile ilgili toplumla devlet arasında tartışmalar, zaman zaman iç çatışmalar olmuştur. Ancak geldiğimiz dönemde artık vergi belli biz düzene girmiş, kanunlarda ayrıntılı olarak düzenlenmiştir. Bizim anayasamızda da vergi ödevi başlıklı 73. madde vardır. Bu kanun maddesinde; mali yükümlülüklerin kanunla konulup kanunla kaldırılacağı, verginin istisnası, oranları, muafiyetleri, miktarı hepsi belli sınırlarla açıkça ortaya konulmuştur.’’ dedi.

-Hatay Ekonomisi 8. Sırada-

Kentimizin ülke ekonomisine ciddi katkılar yapan bir il olduğunu belirten Sayın Topaca, ‘’Hatay, devlet bütçesine yaptığı katkı itibariyle Türkiye genelinde 8. sırada yer alan, ekonomiye ciddi destek sağlayan bir ilimizdir. İlimizin bu potansiyelinin katlanarak devam etmesini temenni ediyorum. İnşallah kentimizde daha kapsamlı vergi haftaları da kutlarız. Son dönemlerde daha sade kutlamalar yapılıyor. Toplumda bilincin artması için bu tür kutlamalar önemlidir. İnşallah bu hafta bizim kentimizde de çocuklarımız, gençlerimiz açısından vergi bilincinin yaygınlaşmasına vesile olur.’’ şeklinde konuştu.

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ise verginin toplumun tüm kesimine benimsettirilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının arttırılması amacı ile her yıl şubat ayının son haftasının vergi haftası olarak kutlanıldığını belirterek, ‘’ 22-28 Şubat tarihleri arasında 27.si kutlayacağımız vergi haftasında kamuoyuna, mükelleflerimize, öğrencilerimize ve personelimize yönelik olarak etkinliklerimiz olacaktır.’’ şeklinde konuştu.

4