Başkan Seyfi Dingil, Mescid Açılışı gerçekleştirdi

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, şehrimizde bulunan ilçe Gençlik Merkez binasında Belediye Meclis üyesi Reşat Bayazıt’ın annesi Zahide Bayazıt adına yaptırılan mescidin açılışına katıldı.

Yaptırılan mescidin açılışına, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AK Parti İlçe Başkanı Vedat Tosun, Belediye Meclis Üyeleri, Gençlik Merkezi İlçe Müdürü Ahmet Keskin, İskenderun Müftülüğü görevlileri, İnsani Yardım Derneği yönetim kurulu ve vatandaşlar katıldı.

Ak Parti İskenderun Belediye Meclis Üyesi Reşat Bayazıt tarafından kazandırılan mescit açılışında konuşan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Bu güzel hizmeti yapan değerli kardeşim Reşat Bayazıt’a çok teşekkür ediyorum. Bu mescide Allah için namaz kılan müminlerin sevaplarının tamamı, onlarınki eksilmeden Reşat kardeşimizin annesinin amel defterine yazılmayı nasip etsin. İnsanların sadece Allah’a kul olabilmesi, Allah huzurunda secde edebilmesi, eğilebilmesi ve bunlara vesile olunması güzel şeyler. Hayırlı mübarek olsun” dedi.

Eğitime verdiği önem ve desteği her fırsatta dile getiren Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptığı konuşmasında: “şunu ifade edeyim ki, bu güzel hizmetlerin yapılmasında vesile olanlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Milli ve manevi değerlerin hakim olduğu bir kente yaşam sürmenin hazzı da bir başka olur. Gençlerimizin burada hem dini görevlerini yerine getirecek olmaları hem de eğitimlerini almış olmaları kayda değer bir husustur”ifadelerine yer verdi. İskenderun Belediyesinin genç meclis üyelerinden olan Reşat Bayazıt ise yaptığı konuşmasında annesi hayrına mescid yapımına hiç düşünmeden karar verdiğini ifade ederek, yürekten inanıyorum ki burada eğitim alacak olan kardeşlerimiz maneviyat zincirimizin güçlenmesine vesile olacaklar dedi.

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, emeği geçenlere teşekkür ederek şunları ifade etti;”burayı sadece mescid olarak değerlendirmemek lazım. Osmanlı Türkçesi, kuran-ı kerim başta olmak üzere ilmi dersler verilecek. Bu açıdan değerlendirildiğinde anlam kazanan bir hizmet oldu”dedi. Yapılan konuşmaların ardından yapılan dua ile Zahide Bayazıt mescidin açılışı yapıldı.

mescid (1) mescid (2) mescid (3) mescid (4)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.