“Muhtar Bilgi Sistemi” Arsuz’da da devrede

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından Muhtarlık Bilgi Sistemi’ne ilişkin düzenlenen bilgilendirme toplantısında mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarların taleplerini takip etmek ve etkin bir şekilde sonuçlandırmak amacıyla Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Muhtar Bilgi Sistemi”nin işleyişi ve sistemin kolayca kullanılması amacıyla düzenlenen toplantıya Başkan Nazım Culha ve mahalle muhtarlarının yanı sıra Başkan Yardımcısı Sedat Deveci, Muhtarlık İşleri Müdürü Ali Yoksulabakan, Fen İşleri Müdürü Koray Mazmancı, Yazı İşleri Müdürü Rıdvan Devrim, Zabıta Müdürü Cüneyt Özbey Çavdır da katıldı. Arsuz Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Ali Yoksulabakan’ın slayt sunumuyla desteklediği anlatımın ardından, Başkan Culha muhtarlarla birlikte mahallelerin sorunlarına yönelik istişarede bulundu.

“Talepler artık elektronik ortamda”

Muhtarlık Bilgi Sistemi’nin mahalle muhtarlarının yönetime katılımını sağlamak açısından önemli olduğuna dikkat çeken Arsuz Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Ali Yoksulabakan, “Ülkemizde özellikle son yıllarda vatandaşlarımıza daha kaliteli ve hızlı kamu hizmeti sunabilmek, katılımcı, şeffaf ve etkin bir yapı oluşturmak, yürütülen iş ve işlemlerde teknolojiden yararlanılmasını sağlamak üzere bir dizi çalışmalar yürütülmüş, bu kapsamda muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip raporlanmasını sağlayabileceği bir sistem geliştirilmiştir. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nce geliştirilen ‘Muhtar Bilgi Sistemi’ ile muhtarlarımızın talep, öneri ve şikâyetlerini elektronik ortamda ilgili valilik ve belediyelere iletmeleri sağlanmıştır. Sistem üzerinden gelen talepler valilik alt birimlerini ilgilendiriyorsa valilik tarafından ilgili il müdürlüklerine iletilecek ve sistem üzerinden süreçlerin takip edilmesi sağlanacaktır. Belediyeleri ilgilendiren talepler ise belediyelerin kendi bünyelerinde tamamlanacak olup ayrıca alt birimlerine yönlendirme yapılmadan, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nce belediyeye atanmış olan bir talebe de 15 gün içerisinde yanıt verilecektir” dedi.

“Sorunlar koordinasyonla çözülecek”

Belediye olarak, vatandaş odaklı çalışma prensibinin uygulanılmasına büyük önem verdiklerini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Sizler, yerel yönetim ve halk arasında köprü görevi üstleniyorsunuz. Muhtarlık İşleri Müdürümüz ile birlikte koordinasyonu sağlayarak yararlanacağınız sistemle, mahallelerinizdeki sorunların daha hızlı sürede çözülmesini sağlayacaksınız. Bu sistemle talepler şeklen istenmeyecek. Sizler hizmet talep edeceksiniz ve o hizmetler en kıza sürede de hayata geçecek. Her mahallemizin, hangi sokağında hangi eksiklik varsa; başta çöp konteynırları, asfalt, parke olmak üzere her konuda tüm birimlerimizin hepsi hazır. Birimler arasında koordinasyon ve destek sağlayarak, iletilen tüm notlar hayata geçecek” dedi.

“Büyükşehir ile dayanışma halindeyiz”

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile birlikte büyük bir uyum içerisinde çalıştıklarına da vurgu yapan Başkan Nazım Culha, “Büyükşehir belediyesi ile ilgili herhangi bir koordinasyon sıkıntımız yok. Büyük bir dayanışma içerisindeyiz. Büyükşehir, muhtarlarımıza ayrı bir önem veriyor. Bu konuda benim gibi düşündüğünüzü ve bunu sizlere hissettirdiğini tahmin ediyorum. Tüm mahallelerimize ve özellikle köyden mahalle statüsü kazanan mahallelerimizin ihtiyaçlarına icraatla yanıt vermeye çalışıyoruz. Örneğin; 12 metre üstü yolların yapımı, bakımı, onarımı ve temizliği büyükşehir belediyesine ait. Ancak bazı yerlerde yol 15 metreyle başlıyor, ileride 9 metreye düşüyor. Bu yolun yarısına hizmet verip, diğer yarısını bırakmıyoruz. Bu noktada büyükşehir ile birlikte hizmetler konusunda birbirimizi tamamlıyoruz. Hepimiz toplumun refahı için, yaşamın daha kolay ve daha iyi olması için çalışıyoruz. Biz hizmet ilişkisini karşılıklı sevgi ve saygı ve anlayış çerçevesinde yapıyoruz ve bu şekilde de yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

IMG_9895 IMG_9988