Yaralı Hayvanlara Ambulanslı Müdahale

HBB Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Mezbahalar,Veterinerlik ve Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, Geçici Başıboş Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde yer alan ‘Sahipsiz Hayvan Ambulansı’ ile gerçekleşen vakaları işleme alarak, veteriner hekim liderliğindeki ekibiyle yaralı hayvanlara en kısa sürede müdahale ediyor.
Veteriner hekim, hasta bakıcı ve hayvan koruma ekibiyle olay yerine giderek acil müdahaleyle hayvanların tedavi merkezine ulaştırılana kadar hayatta kalması için çaba sarf eden ‘Sahipsiz Hayvan Ambulansı’, bu anlamda önemli bir görev de üstleniyor.
YARALI HAYVANLAR, 7/24 ALO 153 VE 223 23 28’E BİLDİRİLİYOR
‘Yaşam onların da hakkı’ anlayışıyla hareket eden HBB, sahipsiz hayvanların trafik kazaları ve benzeri durumlarda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek için bünyesine kattığı ambulans ile gece gündüz sevimli dostlara hizmet veriyor.
Sahiplenilmeyen hayvanları tedavilerinin ardından yasa gereği alındıkları yere geri bırakan HBB ekipleri, vatandaşların çevrede gördükleri yaralı ve hasta sokak hayvanlarını ile vatandaşlardan gelen ihbarları anında değerlendiriliyor. Vatandaşlar, 7/24 hizmet verecek olan hayvan ambulansına Alo 153 veya 223 23 28’i arayarak ulaşabiliyor.

ambulans (3) ambulans (1) ambulans (2)