Samandağ Belediye Zabıtası Ekmek Fiyatını Açıkladı

Hatay Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığının 27.01.2016 gün ve 2 sayılı kararıyla fabrika ekmeği (%74 – 76 Randımanlı) 250 Gr. 0.90 Kr, pide (Kara fırın (% 74 – 76 Randımanlı) 250 Gr 0.90 Kr olarak belirlendi.

Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü fırıncıların ekmeğin gramajını ve fiyatını belirten bir etiket kullanmaları gerektiğini belirterek bu konuda vatandaşın bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti.
HALK SAĞLIĞI KONUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZ HASASİYETLE SÜRDÜRÜLÜYOR
Samandağ Belediyesi Zabıta Amiri Önder Şimşek ekmek fiyatları ve fırın işletmecilerle ilgili yaptığı açıklamada; halkın sağlığını ön planda tutuyoruz. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in talimatı doğrultusunda ekmeğin gramajı, hijyen ve halk sağlığını ilgilendiren konularda hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fırınlarla ilgili denetimlerimiz belirli periyotlarda devam etmektedir” dedi.

Zabıta amiri Şimşek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Başkanımız Mithat Nehir’in talimatı doğrultusunda fırınları denetlerken hamur kazanları, pasa ve örtülerin temiz olması, duvarların boyalı ve temiz tutulması, çöp bidonlarının kapalı olması bir zorunluluktur. Bu konuda periyodik olarak denetimlerimiz sürecek. Kurallara uymayanlara yönetmelikler gereği yasalar çerçevesinde gerekli yasal işlemler uygulanacak” şeklinde fırın işletmecilerini uyardı.

ekmek (1) ekmek (2) ekmek (3)