Başkan Savaş, Tüsiad ve Atso İşbirliğinde Düzenlenen Panele Katıldı

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği(TÜSİAD) ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliğinde düzenlenen “Büyüyen Kobiler ” konulu panele katıldı.

İŞ DÜNYASINI BULUŞTURAN YEMEĞE KARDEŞ ŞEHRİMİZ AALEN’DEN GELEN HEYET DE KATILDI

Antakya Şehir Kulübü’nde gerçekleşen yemekli panele, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu(TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadaoğlu, Antakyalı hayırsever işadamı Erol Bilecik ile Hatay İş Dünyası’nın önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları(STK) katılım gösterdi.

Ülkemizin ve ilimizin ekonomideki önde gelenlerini bir araya getiren yemekte ayrıca, kardeş şehrimiz Aalen’den gelen Alman heyeti de hazır bulundu.

“İŞ DÜNYASININ HATAY’DA OLMASI TÜM YATIRIMCILARA BİR MESAJ NİTELİĞİNDE”

Düzenlenen yemekte konuşma yapan Başkan Savaş, “Öncelikle bizim beş yıldır dışarıya farklı yansıtılan bir pozisyonumuz vardı. Bu pozisyon tabii ki moral bozuyordu. Sanki Hatay bir savaş ortamıymış gibi, her gün bomba patlıyormuş gibi dışarıda bir imaj yaratıldı. İnsanlar buraya gelen misafirlerle bizleri ölçüyor. Bu sebepten dolayı ben hem Aalen Belediye Başkanına hem de TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanına ve iş dünyasının kıymetli temsilcilerine bizlere moral verdikleri ve burada bir savaş olmadığını insanlara, misafirimiz olarak anlattıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah onlarla birlikte iş dünyamızın hareketlenmesini ve özellikle yanı başımızdaki kardeş kanının bir an önce dinmesini ümit ediyorum. Büyüyen Kobiler çalışmasıyla küçük girişimcilere de kol kanat gerilecek. Dolayısıyla ekonomi hareketlenecek. Ben bu çalışmada emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Biz her renkten ve barış içerisinde yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

HATAY İŞ DÜNYASI, SURİYE OLAYLARININ İLİMİZLE İLİŞKİLENDİRİLMESİNDEN RAHATSIZ

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, “TÜSİAD’ı ilimizde ilk defa ağırlıyoruz, TÜRKKONFED de aramızda. Önümüzdeki Amanos Tüneli Projesi ile 100 Km’lik yol 30 Km’ye düşecek. Ortadoğu’da yaşanan insanlık dramı hepimizi üzüyor. Bu olayların Hatay’a verdiği olumsuz etkinin bitmesini istiyoruz” dedi.

İlimizin hayırsever işadamlarından olan Erol Bilecik de yaptığı kısa konuşmada, “Hatay ve ülkemiz hak etmediği günler yaşıyor. Global anlamda baktığımızda güzel ülkemizin ve şehrimizin daha iyi bir ekonomik çizgide olacağına inancımız tam” şeklinde konuştu.

TÜRKONFED Başkanı Kadaoğlu, Ortadoğu’daki insanlık dramına atıfta bulunarak, Hatay’ın ve Türkiye’nin bu ateş çemberiyle anılmaması gerektiğini belirterek, bu buluşmada emeği geçen başta Başkan Savaş olmak üzere herkese teşekkür etti.

SYMES: HATAY’DA MİLLİ DUYGULARIMIZI VE BARIŞI KUCAKLAYAN ÇEŞİTLİLİĞİ GÖNÜLDEN HİSSETTİK

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes ise, “Antakya’ya 1980’lerin başında kısa bir ziyaretim olmuştu. Bugün hakikaten milli duygularımızı ve barışı kucaklayan çeşitliliği gönülden hissettik. İş dünyası büyüğü ve küçüğüyle birbirini destekleyen bir zincirdir. Ülkemizin rekabet gücü için küçük iş gruplarımızın, büyük iş çevrelerinden öğreneceği çok şey var” ifadelerini kullandı.

image_5