Büyükşehir Personeli, Domuz Gribine Karşı Bilinçlendirildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, son günlerde ölümlü vakalarla yeniden gündeme gelen domuz gribine karşı HBB personeline bilinç kazandıracak bilinçlendirme semineri düzenledi.
HBB İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi’nin düzenlediği ve Dr. Durmuş Ali DENİZ tarafından verilen eğitim seminerinde öncelikle domuz gribi olarak tabir edilen ve ülkemizde son günlerde adını sıkça duyduğumuz vakanın yayılma şekli ve hızı ile ilgili bilgi verildi.
DOMUZ GRİBİNE KARŞI KORUNMADA PÜF NOKTA: BÜNYEYİ GÜÇLÜ TUTMAK
Domuz Gribi vakalarında ölüm oranının aslında az olduğunu fakat ülkemizde henüz yeni görülen bir virüs olduğu için insan vücudunun virüsü algılayana kadar zayıf bünyelerde galip geldiği ifade edildi.
Domuz gribi ve diğer gribal enfeksiyonlara karşı çözümün, bünyeyi sağlıklı beslenerek dinç tutmakta olduğunu ifade eden Deniz, virüsün vücuda bulaşması ve hastalık durumunda ise en az bir hafta istirahat etmek gerektiğini ifade etti.
GÜN İÇERİSİNDE EL TEMİZLİĞİ ÖNEMSENMELİ VE HASTA ZİYARETLERİNE DİKKAT EDİLMELİ
Özelikle kış aylarında sıkça görülen ve bu yıl ölümlere de neden olan domuz gribi ve diğer grip virüslerine karşı gün içinde ellerin bol su ile ve sık sık yıkanması gerektiği belirtilirken özellikle hapşırırken ve öksürürken ağzın tek kullanımlık mendiller ile kapatılması gerektiği belirtildi.
Hasta ziyaretlerinde dikkatli olunması ve çocukların bu ziyaretlere katılmamasının gerektiği de ifade edilirken, seminer sonunda soru cevap kısmı ile bilgi alışverişi gerçekleştirildi.

IMG_1992 IMG_3543

Önceki İçerikKarneni Getir Kumbaranı Götür
Sonraki İçerikİskenderun CHP İlçe Yönetimi İTSO’yu Ziyaret etti