Geleneksel Klimik Hepatit Akademisi’nin Dördüncüsü Hatay’da

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği çatısı altında faaliyet gösteren, Viral Hepatit Çalışma Grubu’nun (VHÇG), geleneksel hale getirdiği Klimik Hepatit Akademisi’nin dördüncüsünü Hatay’da gerçekleştirildi.
Özel bir otelde gerçekleştirilen akademiye, Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Klimik Hepatit Akademisi Başkanı Yunus Gürbüz, Klimik Derneği Başkanı Prof. Dr. Önder Ergönül, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Haluk Ersoy ve Prof. Dr. Osman Şadi Yenen katılım gösterdi.
AKADEMİDE VİRAL HEPATİT HASTALIKLARININ TARİHİNDEN BAHSEDİLDİ
Viral Hepatit Çalışma Grubu’nun iki yüz üyeye ulaştığına vurgu yapan Yenen, viral hepatitlerin temel konularının ele alındığı akademide, esas olarak İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji araştırma görevlerine yönelik olarak katılımcılara slayt gösterisi eşliğinde viral hepatit hastalıklarının tarihinden bahsetti.
BAŞKAN SAVAŞ, AKADEMİ İÇİN HATAY’DA BULUNAN AKADEMİSYENLERE TARİHİMİZDEN KESİTLER ANLATTI
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yanı sıra kendisi de aynı zamanda Mikrobiyoloji Anabilim Dalı İnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı olan Başkan Savaş yaptığı konuşmada, “Hatay’da üç semavi din bir arada ahenkle yaşıyor. Bu dinlerin ilk ibadet yerleri burada yapılmış. Bu Türkiye’de ilk kez Hatay’da gerçekleşmiş. Çok ilginçtir Hatay halkı kendi içinde hiç savaşmamış hiçbir zaman din savaşı olmamış. Biz de göreve geldiğimiz ilk günden beri eşit hizmet yapmak parolası ile yola çıktık. Biz bu şehrin hakkını vermek için aday olduk. Bugün burada sizlerin arasında olmak bana ayrı bir onur verdi. Bu özel şehir ve ülkeye katılırken biliyorsunuz 10 ay 20 gün kendi başımıza devlet olduk. Ama bizim devlet olmamızda Atatürk’ün müthiş bir katkısı var ona minnettarız. Hatay’ın kuruluşunda emeği olan başkanımız ve milletvekillerimize de teşekkür ediyoruz. Onun için Hatay bizim için özel ama Türkiye için de özel” dedi.
“DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIMIN KURDUĞU AKADEMİNİN BAŞARILI OLMASINI DİLİYORUM”
Konuşmasına akademiyi kuran meslektaşlarına teşekkür ederek devam eden Başkan Savaş, “Viral Hepatit Çalışma Grubu’nun gerçekleştirdiği akademinin 2016 yılında başarılı geçmesini diliyorum ama en çok ülkemizin barış ve huzur ikliminde demokrasinin doruğa ulaştığı günler olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

20160122101012_IMG_3943 20160122101119_IMG_3949 20160122101124_IMG_3952 20160122101854_IMG_3960

Önceki İçerik3 Milyar Euro ile Suriyelilere iş imkanı
Sonraki İçerikKamer Genç Hayatını kaybetti