Kanada Büyükelçisinden Vali Topaca’ya Ziyaret

Kanada’nın Ankara Büyükelçisi John Holmes, beraberindeki heyetle birlikte Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’yı makamında ziyaret etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı ziyarette Vali Topaca ile Büyükelçi Holmes, bir süre sohbet ederek İlimiz Reyhanlı İlçesinde bulunan ve kazı çalışmaları devam eden Tell Tayinat Höyüğü ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Büyükelçi Holmes, Vali Topaca’ya kabülünden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında; “Tarih, turizm, arkeoloji ve kültür, toplumları kaynaştıran faaliyet alanlarıdır. Ben inanıyorum ki birlikte yürüttüğümüz bu çalışmalar, iki ülke arasındaki işbirliği ve dostluğun pekiştirilmesine önemli katkılar sunmaktadır.” dedi.

Vali Topaca ise ilimizin var olan tarih, kültür ve medeniyet zenginliklerinin günyüzüne çıkarılarak, ilimiz turizminin gelişmesine katkı sağlayacak her türlü çalışmaya destek olduklarına vurgu yaparak bu vesileyle Büyükelçi’yi ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

İlk olarak 1930 yılında Şikago Üniversitesi, 2004 yılından itibaren de Toronto Üniversitesi kazı ekibi tarafından yürütülen Tell Tayinat Höyüğü kazı çalışmalarında, iki tapınak ve Neo Hitit Dönemine ait olduğu tahmin edilen bir aslan heykeli bulunmuş ve bulunan eserler şu anda Dünyanın ikinci büyük mozaik koleksiyonuna sahip olan Hatay Arkeoloji Müzesinde sergilenmektedir.

Ziyaretin anısına Vali Topaca tarafından Büyükelçi Holmes’a, boğum aralığı nedeniyle yurt içi ve yurt dışındaki neyzenler tarafından en çok tercih edilen Hatay’ın dünyaca ünlü Ney Enstrümanı hediye edildi.

2