Büyükşehir’den Dörtyol Çiftçisine Büyük Destek

HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında 19 Ocak Salı günü Dörtyollu çiftçilere 5 bin 800 adet fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Fidan dağıtım etkinliğine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mustafa Dönmez, Dörtyol İlçe Tarım Müdürü İhsan İnal, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, çok sayıda vatandaş ve belediye meclis üyeleri katıldı.

BAŞKAN SAVAŞ: DÖRTYOL’A HİZMET ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

Kurban kesilerek ve dualar edilerek gerçekleştirilen fidan dağıtımında konuşan Başkan Savaş, “Soğuk bir günde sıcak bir iş yapıyoruz. İnşallah çiftçilerimize hayırlı olur. Biz tabi ki Büyükşehir yasasından sonra birçok kurumumuz kapandı. İlçe belediyelerimizle yapacağımız işler vardı. Bunlardan bir tanesi de çiftçilerimize destek vermek oldu. Biz Büyükşehir olarak su kanalları yapımı, fidan dağıtımı onun dışında da ihtiyaçları olduğu konularda Tarım İl Müdürlüğümüz ile birlikte çiftçimizin yanında oluyoruz. Bugün buraya bu mütevazı törenimiz için geldik. Dörtyol’a bir soğuk hava deposu sözümüz var. 4 bin tonluk soğuk hava depomuzu ve paketleme servisimizin bu sene temelini atıp önümüzdeki yıl bitiririz. İlkbahar ayında mezbahanemiz de başlayacak. Arıtma tesisinin ek tesisini de yaparak bütün Dörtyol’a yetecek bir arıtma sunmayı düşünüyoruz. Bu sene içme suyu şebekesine ve depo yapımına da Dörtyol ilçemizde başlayacağız. Dörtyol halkımıza hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. Dağıttığımız bu fidanların da bereketli olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

İNAL: FİDAN DAĞITIMI İLÇE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Gerçekleştirdiği konuşmada fidan dağıtımının, geçimini tarımla sağlayan ilçede ekonominin gelişimine büyük bir katkı sağlayacağını vurgulayan İnal da, tarıma verdiği destekten dolayı Başkan Savaş’a teşekkür etti.

HBB, 15 İLÇEDE 140 BİN MEYVE AĞACINI TOPRAKLA BULUŞTURMA HEDEFİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Etkinlikte konuşma yapan Dönmez, “Bir tarım şehri olan Hatayımıza hizmet etmek üzere etkili projeler geliştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 yılında tarıma 11 milyon Türk Lirası destek sağlamış bulunmaktayız. Bu bütçeyle sulama göleti ve sulama tesisleri kazandırmak amacıyla çalışmalar başlattık. ‘Hatay’ın Çiçekleri Çiftçinin Ekmeği Projesi’ ile dar gelirli üreticilere ek gelir sağladık. Şimdi ise 15 ilçemizde 5304 hektarlık alanda 15 farklı çeşit meyveden 140 bin ağacı çiftçilerimize dağıtarak toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatıyla, benzeri projelerle çiftçimize destek vermeyi sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

BAŞKAN SAVAŞ, DÖRTYOL ÇİFTÇİSİNE DAĞITILAN FİDANLARIN İLKİNİ TOPRAKLA BULUŞTURDU
Başkan Savaş, çiftçinin geleceğe dair umutlarının yeşermesi ve Dörtyol topraklarının bereketinin baki olması temennisiyle, ilk fidanı çiftçiye sundu. Sunulan fidanların ardından Başkan Savaş’a teşekkür eden Dörtyol halkı, dağıtımdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

dörtyol (2) dörtyol (1)