Sağlıklı beslenerek 3 ayda 17 kilo kaybetti

Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak, sağlıklı kilo vermek isteyenlere öneride bulundu:

“DİYETSİYEN KONTROLÜNDE KİLO VERİN”

Uzun süreden bu yana kendi kendine diyet uygulamaya çalışan, fakat bir türlü zayıflamayı başaramayan Esma Nazlı Arslan, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak’ın kontrolünde üç ayda 17 kilo vererek, ideal kilosuna kavuştu.
Kilo verme sürecini anlatan Esma Nazlı Arslan, “Sürekli kendi kendime diyetler uygulamaya çalışıyordum. İki ayda istediğim kiloya ulaştığım an ise diyeti bırakıyordum. Fakat bu süreçten sonra kilomu fazlasıyla geri alıyordum. Bunun önüne geçemeyince Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Bey’e gelmeye karar verdim. Şuan hayal ettiğimin bile altında bir kiloya sahibim. Bunun için mutluyum. Üç ayda 68 kilodan 52 kiloya düştüm çünkü. Eray Bey’e motivasyonu için teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

“Sağlıklı beslenerek 3 ayda 17 kilo kaybetti”
Arslan’ın, düzenli uygulamış olduğu beslenme programı sayesinde üç ayda 17 kilogram kaybettiğini ve 10 aydan bu yana da kilosunu koruduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak ise, “Esma Hanım’la 2014 yılı aralık ayında tanıştık. Yaklaşık üç ay süren haftalık takiplerle ideal ağırlığımıza kavuştuk. Kilo verme sürecinde sık görüşme ile motivasyonun korunması daha mümkün. Her hafta vücut ağırlığı ve yağ kütlemizde düzenli azalış gösteren sonuçlarla karşılaştık. İdeal vücut ağırlığı kazanıldıktan sonra bu vücut kompozisyonunu korumak yeni hedefimizdi. Yaklaşık 11 aydır vücut ağırlığımızda bir artış saptanmadı” açıklamasında bulundu.

“Bireye özgü olamayan diyet sağlığınıza zarar verebilir”
Kilo vermek isteyenlerin kaybedilen ağırlığın geri alınıp alınmayacağı konusunda endişelenmemesi gerektiğini ifade eden Albayrak, “Biz kilo verme sürecinde ağırlıklı olarak yağ kütlesinden kayıp gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz için ve yaşam biçimimizi değiştirdiğimiz için kaybettiğimiz ağırlığın yerine konması gibi üzücü bir durum yaşamadık . Bireye özgü olmayan, diüretik çaylarla dolu, uygun kalori değeri hesaplanmamış veya bir beslenme uzmanı kontrolünde hazırlanmamış popüler/şok diyetler sağlığa zarar vermekle kalmayıp, bu vücut ağırlığı kayıp sürecini kas ve su kütlesinden ağırlıklı kayıplarla geçirmeye ve kısa süre içinde diyete başladığımız kiloların daha üstünde bir değere ulaşmaya neden olabilmektedir. En vahim durum ise bu saçma diyetlerin metabolizmanızın düzenli çalışmasına ket vurmasıdır. Her beslenme programı bireye özgü düzenlenmelidir. Optimal yaşam kalitesine ulaşmada beslenmenin önemi büyük. Doğru beslenmenin yanı sıra, düzenli fiziksel aktivite ile hem fizyolojik hem psikolojik iyilik haline ulaşılmış olunacaktır” dedi.

DSC_0003

Önceki İçerikBelediye Fog Cihazları İle Sisleme Yapıyor
Sonraki İçerikYağmur Hattından Çıkarılanlar Şaşkınlık Yarattı