Erzin Atıksu Arıtma Tesisi’nin Yer Teslimi Yapıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), kanalizasyon şebekesi tamamlanan Erzin’in içmesuyu ile birlikte en büyük eksiği olan Erzinlilerin beklediği Atıksu Arıtma Tesisinin yer tesliminin yapıldığını bildirdi.

Finansmanı İller Bankası A.Ş.’den (SUKAP) kapsamında temin edilen kredi ile sağlanmış, ihalesi İller Bankası Genel Müdürlüğünce yapılarak yapılan ve 29.12.2015 tarihinde sözleşme imzalan işin yer tesliminin yapıldığını belirten HATSU İdaresi, işin yapım süresinin 400 gün olduğunu aktardı.

Yapı denetimi HATSU Genel Müdürlüğü Etüd Plan Dairesi tarafından yapılacak olan projenin hayata geçirilmesi ile günde 5,760 m3 atıksuyun arıtımını sağlanacak. “Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur” prensibine göre dizayn edilen tesiste evsel atıksuyun “Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği” kriterlerine uygun arıtımı sağlanarak yaklaşık %90 giderim verimi ile Erzin Deresi’ne deşarjı sağlanacak.

Erzin ilçesinin atıksuları Erzin Deresi’ne direk deşarj edildiğinden Çevre Kirliliği ve koku problemlerinin yaşanmasına yol açmaktaydı. Erzin Atıksu Arıtma Tesisi’nin tamamlanması ile birlikte Çevre Kirliliği ve kötü koku önlemiş olacak.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Erzin ilçemizin yapılan Erzin Atıksu Arıtma Tesisi ile kanal probleminin kalmayacağını ve 2016 yılı içerisinde ihale edilecek içmesuyu projesi ile de temiz ve kesintisiz içmesuyuna kavuşacağını söyledi.

ERZİN ATIKSU ARITMA TESİSİ’NİN YER TESLİMİ YAPILDI

Görsel temsilidir