Nazım Culha,Mınnına Vine ekibini ağırladı

Gülmeyi yeniden hatırlatan ziyaret

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, sosyal medyada yayınladıkları Arapça skeçlerle tıklanma rekorları kıran ve milyonları kahkahaya boğan Mınnına Vine ekibinin başarılı ikilisi Tolga Antakyalı ve Meriç Gültekin’i konuk etti. Bol kahkahalı anlara sahne olan ziyarette, yaptıkları işten son derece keyif alan genç ikili anne ve babalara çocuklarına Arapça öğretmelerini tavsiye ederken, Başka Culha da ikilinin bu çağrısına tam destek verdi.
Ülkede yaşanan gelişmelerden dolayı vatandaşların gülmeyi özlediğine dikkat çeken Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Sizleri beğeniyle izliyorum. Böyle bir çalışma ve düşünce hayata geçirdiğiniz için sizi kutluyorum. Projenizin doğru olduğunu ve arkanızda olduğumuzu bilmenizi isterim” derken, çok dil bilmenin önemine vurgu yaptı.
Mınnına Vine’de film heyecanı
‘Yaşıhhare Mısrür Hessün’ adlı tamamen Arapça olan filmin 28 Ocak’ta gala gecesi ile izleyicilerin karşısında olacağı müjdesini veren Tolga Antakyalı ise, “İlk etapta 7 saniyelik videolar çekiyorduk, daha sonra halktan sürenin uzatılması talepleri üzerine 2-3 dakikaya varan videolar çekmeye başladık. Gittiğimiz her yerde gördüğümüz yoğun ilgi ve film talepleri artınca da yazdığım senaryoyu sinema filmine dönüştürdük. 45 dakika süren filmimiz tamaman Arapça olarak, Defne’de çekildi. Arapça bilmeyenler, filmi altyazı ile takip edebilecekler. Biz kendi kültürümüzün ve Arapça’nın ne kadar değerli olduğunu göstermek istiyoruz. Çünkü, yeni nesil gençler Arapça konuşamıyorlar. Anne ve babalardan talebimiz; çocuklarıyla Arapça konuşsunlar ve onlara ana dillerini öğretsinler” dedi.
Tolga Antakyalı, zaman zaman yaptığı espirilerle herkesi kahkahaya boğarken, ekiplerine Arsuz ve Karaağaç’tan da birkaç kişiyi dahil etmek istediklerini söyledi.
İlk filmleri olan ‘Yaşıhhare Mısrür Hessün’ün gala gecesinin ardından Karaağaç ve Arsuz merkezde olmak üzere iki ayrı noktada da yayınlanacağını söyleyen Levent Antakyalı, desteklerin artması halinde ikinci filmi de çekebileceklerini dile getirirken, desteklerinden dolayı Başkan Culha’ya teşekkür etti.

mınnına vine (2) mınnına vine (3) mınnına vine (1)