Feyezan Kanalı Islahı ve Peyzaj Projesinde çalışmalar hızla devam ediyor

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in şehrin en önemli sorunlarından birisi olarak gördüğü ve ıslah çalışmalarının başlanmasını sağladığı Feyezan Kanalı Islahı ve Peyzaj Projesinde çalışmalar hızla devam ediyor.

Ekipler Buluttepe Mahallesi ve Aşkarbeyli ‘de iş makineleriyle ıslah çalışmalarını yürütürken, bir yandan da betonlama işlemleri gerçekleştiriliyor. Yapılacak çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kanal içerisinde tabanı beton kaplama 4, 990,00 m. çift taraflı beton ağırlıklı istinat duvarı, 4,990,00 m. taban beton kaplama ve yaklaşık 87 adet çeşitli ebatlarda beton ağırlıklı şut yapılması planlanıyor. Ayrıca feyezan kanalına ek olarak 1 adet 8,00 m eninde 15.00 m uzunluğunda yeni köprü yapılacak. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Feyezan Kanalı ıslah çalışmalarını yerinde denetleyip inceleyerek yetkililerden bilgi alırken, bir an önce bitirilmesi içinde tüm imkânlarını seferber ediyor.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, feyezan kanalının ıslahı ile kentin muhtemel taşkınlar karşısında kontrol alınması noktasında önemine vurgu yaparak; “netice itibarıyla aşkarbeyli feyezan kanalı çevresinde bulunan önemli yollar, spor kompleksleri, okullar ve yerleşim yerlerini korumaya yönelik bir çalışma içerisindeyiz. Şehrin kanayan yarasına neşter vurmasaydık gelecek nesillerimize kötü miras bırakırdık. Herkesin bildiği gibi feyezan kanalı zaman zaman taşkınlara sebep olup yerleşim yerleri ve sanayi tesislerimizi, arazileri tehdit etmekteydi. Buranın ıslahı hem can güvenliği açısından hem de estetik açıdan önemli bir hizmet.

Yılların ihmaline biz noktayı koyduk. Sosyal, kültürel, ulaşım, ekonomik, değişen şartlardan ve modern şehircilik anlayışı paralelinde yapılmasının gerekli olduğu konusunda şehrin hemfikir olduğu bu hizmetin bir an önce tamamlanması için gerekli tüm gayreti gösteriyoruz”şeklinde konuştu.

fey1 fey2 fey3