70 günde 60 kilo verdi

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Bariatrik (Obezite) ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş’ın gerçekleştirdiği tüp mide ameliyatı sonrası 70 günde 60 kilo veren Yusuf Kaklık’ın hayatı tamamen değişti. 210 kilo ağırlığındayken obezite ameliyatı olan Yusuf Kaklık (32), verdiği kilolarla birlikte, sağlığına yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

“Ailemle eski huzuruma kavuştum”
Ameliyat sonrası daha rahat nefes alıp, yürümeye başladığını ve çocuklarıyla ilgilenebildiğini ifade eden Yusuf Kaklık, “Uzun zamandan beri kilolu olmama rağmen; son zamanlarda kilolarımla birlikte sağlık sorunlarım artmış ve nefes almakta dahi zorlanır hale gelmiştim. Son çare Doktor Cavit Bey’e geldim ve ameliyat oldum. İki ayda 210 kilodan 150 kiloya düştüm. Kilo vermeye başlayınca; yüksek tansiyon, uyku apnesi gibi sağlık sorunlarım da kalmadı. Artık rahatça yürüyebiliyor ve çocuklarımla ilgilenebiliyorum. Obezite ameliyatının bu kadar rahat geçeceğini bilseydim, daha önceden ameliyat olurdum. Bu mutluluğu bana yaşatan Doktor Cavit Bey’e teşekkürlerimi sunuyorum” açıklamasında bulundu.

“Hedefimiz 75 kiloya ulaşması”
Yusuf Kaklık’a gerçekleştirmiş oldukları ameliyat hakkında bilgiler veren Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş, “Yusuf Kaklık, süper obez grubuna giren hastamızdı. Kendisinde, hipertansiyon, uyku apnesi ve KOAH hastalığı mevcuttu. Bu hasta aşırı kilolarından dolayı kendi mesleğini yapamaz hale gelmiş ve kendini toplumdan tamamen soyutlamış durumdaydı. Artık tek çaresi ameliyat olmaktı. Gerekli tetkiklerin tamamladıktan sonra, hastamızı ameliyata aldık. Yusuf Bey, ameliyat sonrası süreçte de önerilerimize dikkat etti ve 70 günde 60 kilo verdi. Şuan hedefimiz, 75 kiloya ulaşması. Bu bizim için büyük bir mutluluk” açıklamasında bulundu.

1 cavit göktaş