TÜSİAD Londra Temsilcisi Dr Hasan Turunç İTSO’yu ziyaret etti

TÜSİAD Londra Temsilciliği Direktörü Dr. Hasan Turunç, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ı ziyaret ederek, çalışmalarını anlattı. Aslen Hatay’lı olan Dr. Hasan Turunç, TÜSİAD Londra Temsilciliği Direktörü, aynı zamanda akademik çalışmalarına Oxford Üniversitesi’ne bağlı olarak devam etmekte, uluslararası ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri, ve Ortadoğu politikaları üzerine yoğunlaşan Dr.Turunç, Bu konularda uluslararası medya kuruluşlarında yorumcu olarak da yer almaktadır. Daha önce T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Londra Ofisi’nde Birleşik Krallık merkezli şirketler ve yatırım fonları ile yakından çalıştı.

Londra Üniversitesi’nden yüksek lisans ve doktora dereceleri bulunan Dr. Turunç, İngilizce, Arapça, ve Portekizce biliyor. Hatay’ı Türkiye’de ve Avrupa’da temsil eden TÜSİAD Londra Temsilciliği Direktörü Hasan Turunç, ilin potansiyelini çok iyi bildiğini belirterek, “İş adamlarımız ve müteşebbis girimcilerimizi Hatay’a yatırım yapmaları yönünde de girişimlerimiz oluyor. Bölgemiz şu an hassas bir dönemden geçiyor. Sınır ili olmamız nedeniyle İngiltere’den bakıldığında Hatay’da olumsuz algılar olmasına rağmen biz bu algıları yıkmak ve Hatay’ı dünyaya tanıtmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, “Hataylı olan hemşehrimiz TÜSİAD Londra Direktörü Dr.Hasan Turunç beyi Odamızda ağırlamaktan dolayı onur duyuyoruz. Elbette kendisinin Hatay için çok önemli projelerinin ve çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Hatay’da yaşanan sorunların çözümü noktasında sürdürdüğü çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. TÜSİAD Londra Temsilciliği Direktörü Dr. Hasan Turunç, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter ve Günay Otomotiv Satış Sorumlusu Adnan Günay’da hazır bulundu.

dr.hasan turunç itso ziy (4)