Rutin Temizlik Çalışmaları Devam Ediyor

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, yaşanabilir temiz bir çevre için deniz dahil olmak üzere çalışmalarını kapsamlı bir şekilde sürdürürken, özellikle şehir merkezlerinin kirlilik potansiyeli yüksek noktaları olarak belirlenen büyük cadde ve yollar ile meydan ve bulvarlardaki temizlik faaliyetlerini sıkı tutuyor.
HBB EKİPLERİ TEMİZ BİR HATAY İÇİN ÇAIŞMALARINI SABAH-AKŞAM SÜRDÜRÜYOR
Sorumluluk alanına giren noktalarda, sabahın erken saatlerinden itibaren rutin temizlik çalışmaları gerçekleştiren HBB ekipleri, faaliyetlerini akşam saatlerine kadar ara vermeksizin sürdürerek vatandaşlardan çevre ile ilgili olarak gelen talepleri de değerlendirmeye alıyor.
Temizlik faaliyetlerinin ivedilik gerektirdiği hassas noktalara derhal müdahale eden ekipler, insan sağlığına direkt olumsuz etki etme ihtimali yüksek atıkları kirlilikten arındırıyor.temizlik (3)DENETİM TOPLANTISINDA İŞÇİLERİN SAHADAKİ GÖZLEMLERİ İSTİŞARE EDİLDİ
Hatay’ın daha sağlıklı bir çevreye sahip olması için çaba sarf eden HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile HBB Çevre Koruma Şube Müdürlüğü, yaklaşan yılsonu vesilesi ile çevre sağlığı için çalışan işçilerle denetim toplantısı gerçekleştirdi. Eski otogar binasında Temizlik İşleri Ekibi ile gerçekleşen toplantıda işçilerin çalışma koşullarıyla ilgili sorunları ve çevreye dair edindikleri gözlemler dinlenerek konuyla ilgili olarak istişareler yapıldı.
Hatay şehir merkezi ve ilçelerde kirliliğe neden olan etkenler konusunda sahada olmaları münasebetiyle gözlemleri de istenen işçiler, çevre duyarlılığının oluşturulması noktasında yeri geldiğinde vatandaşların uyarıldığını, özellikle esnafın temizlik konusunda hassas olmasıyla şehir merkezlerinde oluşan kirliliğin önlenmesi hususunda kayda değer bir ilerleme sağlanacağı bilgisini verdiler.
DOLGUN: BAŞKAN SAVAŞ ŞEHRİN TEMİZLİĞİ KONUSUNDA ÇOK HASSAS
Denetim toplantısında Başkan Savaş’ın temizlik konusundaki hassasiyetini işçilere aktaran Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolgun, çoğu zaman Başkan Savaş’ın bizzat arayarak şehrin farklı caddelerindeki gözlemlerini aktardığını ve bu anlamda yapılması gereken çalışmaların bir an önce pratiğe dökülmesi talimatını verdiğini ifade etti.
Bu hassasiyetin halkta bir karşılık oluşturduğunu vurgulayan Dolgun, işçilere yönelik eğitim çalışmaları ve toplantılara önümüzdeki günlerde de ara verilmeden devam edileceğini bildirdi.
HBB, VATANDAŞLARIN ÇEVRE DUYARLILIĞI İLE HATAY’I TERTEMİZ BİR ÇEVREYE KAVUŞTURMAKTA KARARLI
Gerçekleşen toplantıda vatandaşların çevre duyarlılığı çerçevesinde hareket etmeleri ve bu anlamda çevreye dikkat etmeleri ile birlikte HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin çalışmalarında büyük verimlilik elde edeceği ve Hatay’ın layık olduğu temiz çevreye kavuşturulacağı ifade edildi.

temizlik (4) temizlik (1) temizlik (2)