Başkan Seyfi Dingil’e İş Dünyasından Ziyaret

Kısa adı DASİFED olan Doğu Akdeniz Sanayiciler ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Kılıçlar, yönetim kurulu üyeleri ve iş adamlarında oluşan heyet, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette ülkemizin ve bölgemizin kalkınması yolunda fikir alışverişinde bulunuldu. K.Maraş –Osmaniye – Hatay illerini kapsayan Doğu Akdeniz Sanayiciler ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in konuğu oldu.

Toplamda 13 bin üyeden oluşan büyük bir aile olduklarını ifade eden DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar, memleketimize faydalı işler yapma arzusunda olduklarını söyledi. Amaçlarının ekonomik sorunlara çözüm bulmak olduğunu vurgulayan Başkan Kılıçlar, “Bunu yaparken de sizin gibi değerli belediye başkanlarımızı ziyaret ederek çözüm yolları aramak için fikir birliğinde bulunuyoruz. Hatay Suriye sorunundan dolayı özellikle nakliye, gıda, turizm gibi büyük sektörlerde sıkıntılar yaşıyor. Burası için kötü bir algı var. Oda savaş, sanıyorlar ki, Hatay’da hergün savaş var.

Bizler, bu algıyı yok etmek için üzerimize düşeni yapıyoruz. Hatay, Türkiye’mizin ekonomisi ve sanayisi yönünden lokomotifi konumundadır. Ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi için çalışan çok saygın ve değerli iş adamlarımız var. Hep birlikte el ele vererek ülkemize katma değer sağlamak, insanımıza gerekli istihdam yaratmak için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız süresinde siz değerli belediye başkanlarımızla iç içe olmak ta bizlere güven veriyor. DASİFED ailesi olarak size hizmet yolunuzda üstün başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, iş adamlarının fikir ve düşüncelerinin çok önemli olduğunu ifade etti. Hatay’ın il olarak marka kent olması gerektiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “İskenderun’un devletten çok alacağı var. 57 yıl sonra bu memleket iktidar ile buluştu. Artık İskenderun, uzun yıllar sonra, Ankara ile, iktidar ile ve devlet ile barışık. 2016 yılının Haziran ayında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu İskenderun’a bağlayacak olan Amanos Tüneli’ne ilk kazma vurulacak. Dolayısıyla önümüz açık. Çok güzel günler bizleri bekliyor. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor, işlerinizde kolaylıklar diliyorum” şeklinde konuştu.

iskenderun belediyesi (3) iskenderun belediyesi (1) iskenderun belediyesi (2)