Sakarya Mahallesi’nde bulunan çöp ev baştan aşağı temizlendi

İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Sakarya Mahallesi’nde bulunan çöp evi baştan aşağı temizleyip gerekli bakım ve onarımını yaptırarak daha yaşanabilir hale getirdiler. 8 kamyon çöpün çıktığı ev, şimdi daha hijyenik ve steril hale getirilirken, ayrıca İskenderun Belediyesi ekipleri tarafından ev eşyaları da alınarak aileye hediye edildi.
Hatırlanacağı üzere İskenderun Belediyesi tarafından Sakarya Mahallesi, Ali Ermercan Caddesi’ndeki çöp ev, vatandaşı rahatsız ettiği ve çevreye yaydığı kötü kokular sonucu Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü’nün işbirliğiyle temizlenmişti. İskenderun Belediye ekiplerinin yoğun emekleri ve gayretleri sonucu çöp ev, temizlik işlemlerinin ardından bakımı ve onarımı yapılarak aileye teslim edildi. Evin elektrik ve su tesisatları onarılırken, balkon, kapı ve pencereleri ile birlikte uydu cihazı takıldı, çekyat ve buzdolabı alındı, mutfak ve banyosu yapılarak ev daha yaşanılabilir, hijyenik hale getirildi.

Yapılan çalışmalar sonucu baştan aşağı sıfırdan oluşturulan evlerini gören Nazife-Bekir çifti şaşkınlıklarını gizleyemediler. Ev sahibi Bekir Sezginbaş, “Evimizin yeni hali bizleri çok mutlu etti. Sanki rüyada gibiyiz. Yapılmayacak şeyi yaptılar. Bu evi baştan yarattınız hayret ediyorum. Bizleri düşünerek evimizin tadilatını gerekli eşyaları temin eden İskenderun Belediye Başkanımız Seyfi Dingil’e şahsım ve ailem adına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Artık daha sağlıklı bir ortamda hayatımızı sürdüreceğiz. Emeği geçen tüm belediye ekiplerine de gayretli çalışmalarından ötürü teşekkür ederim” dedi.

çöp ev (1) çöp ev (2) çöp ev (3) çöp ev (4)