KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİNDE “CPR” EĞİTİMİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde görevli sağlık personeli “CPR”(Yeniden Canlandırma) eğitimini başarıyla tamamladılar.
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr.Ömer AKIN yaptığı açıklamada;
Hatay Kamu Hastaneleri Birliği’nin sağlıkta kalite ve verimliliğe yönelik çalışmaları kapsamında “CPR “ eğitimi verilerek, eğitimlere bir yenisinin daha eklendiğini; Hastanelerimizin yoğum bakım, acil ve kliniklerinde görev yapan hekim ve sağlık personeline, yaşanabilecek olası kalp durması ve solunum durması gibi durumlarda yeniden canlandırmayla ilgili uygulamalı eğitim verildiğini ifade etti.
AKIN; “CPR” tanımlamasını daha açık bir şekilde anlatmak gerekirse; kardiyopulmoner resüsitasyon hayati fonksiyonları veya yaşam bulguları kaybolan bir insanda, sağlık personeli tarafından kalbin ve solunumun tekrar geriye döndürülüp canlandırılması olarak tanımlanabilir.
İki grup halinde verilen eğitimlerin ilk grupta 40 sağlık personeli ; 2’nci grup eğitim çalışmasına ise 30 sağlık personelinin katılımı tamamlandığını ; doktorlarımıza ve sağlık personelimize yönelik hizmet içi eğitimlere devam edileceğini söyledi.
Eğitimde emeği geçen Dr.Kenan EKMEKÇİOĞLU , Dr.Özgür ŞAHAN ve eğitime katılan tüm personelimize teşekkür ederim. Dedi.

kamu hastane (2) kamu hastane (3) kamu hastane (1)

Önceki İçerikBAŞKAN TOKSOY’DAN 19 ARALIK MESAJI
Sonraki İçerik”MEVLİD KANDİLİ” KUTLAMA MESAJI