İSKENDERUN BELEDİYESİ KONTEYNER TEMİZLİĞİNE ÖZEN GÖSTERİYOR

İskenderun Belediyesine bağlı temizlik ekipleri, ilçede bulunan çöp konteynerlerinin dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarına düzenli bir şekilde devam ediyor. İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri vatandaşların konteyner kokusundan rahatsız olmamaları için sokak ve caddelerdeki çöp konteynerlerinin temizlik bakımını köpükleme sistemi ile yapıyor. Halkın daha sağlıklı ve kaliteli bir hizmet almasının amaçlandığı çalışma kapsamında, çöp konteynerleri bulundukları alandan uzaklaştırılmadan dezenfekte ediliyor.

Çevre temizliği ve sağlığı açısından da büyük önem taşıyan dezenfekte çalışmalarında konteynerler önce bol köpükle yıkanıyor, belli bir sürenin ardından da durulanıyor. Yıkandıktan sonra ayrıca bakterilere karşı dezenfekte edilen konteynerlerin çevresindeki su kanalları ve kaldırımlar da özenle temizleniyor. Kent genelinde periyodik olarak sürdürülen çöp konteynerlerinin çevreye ve insan sağlığına zarar vermemesi konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”temiz, tertemiz bir şehir için temizlik faaliyetlerine aralıksız bir şekilde devam ediyoruz.

Tüm konteynerleri belli bir program dahilinde dezenfekte ediyoruz. İskenderun’da tüm mahallelerimizde toplamda 5000 civarında konteynerimiz var. Bunları günde ortalama 250 tanesi ekiplerimiz tarafından temizleniyor. Çöp konteynerlerine atılan evsel atıkların, sinek ve haşere oluşumunu engellemek ayrıca çevreye kötü kokunun yayılmasını önlemek amacı ile hijyen çalışmalarına önem veriyoruz. Bu kapsamda her mahalle ve sokaktaki çöp konteynerlerinin periyodik olarak dezenfekte çalışmalarını aksatmadan yapmaya özen gösteriyoruz” dedi.

temizlik (5) temizlik (1) temizlik (2) temizlik (3) temizlik (4)