İSKENDERUN BELEDİYESİNDEN ANLAMLI PANEL

İskenderun Belediyesi, Özel Palmiye Hastanesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu” paneli düzenlendi. İskenderun Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen panele Uzm.Psg.Sevgi Kirmit konuşmacı olarak katıldı.

Düzenlenen sağlık paneline öğretmenler,öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.Özel Palmiye Hastanesinde görevli Uzm.Psg.Sevgi Kirmit,çok anlamlı bir etkinlik için bir arada olduklarına vurgu yaparak konunun hassasiyeti hakkında çeşitli bilgiler verdi.Katılımcılar tarafından dikkatle dinlenen Kirmit konuşmalarında şu görüşlere yer verdi;” Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB), akademik, sosyal ve psikiyatrik sorunlara yol açabilen ve olumsuz etkileri yaşam boyu sürebilen nörogelişimsel bir rahatsızlıktır. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun zekâ ile hiçbir alakası yoktur.

Zeki bir çocuk dikkat sorunu yaşadığı için düşük başarı gösterebilirken, daha normal zekaya sahip bir çocuk dikkatli ve konsantre şekilde çalışarak daha başarılı olabilmektedir. Temel özelliği, kalıcı ve sürekli olan dikkat süresinin kısalığı, engellemeye yönelik denetim eksikliği nedeniyle ortaya çıkan hareketlilik ve dürtüselliktir. Dikkat dağınıklığı önemli bir sorundur; çünkü çocukların kapasitelerinin çok altında performans göstermelerine, gerçek başarılarının karşılığını almalarına engel olmaktadır”.

Sosyal ve kültürel anlamda yaptığı hizmetlerle vatandaşların takdirini toplayan İskenderun Belediyesi, sağlık paneli ile faaliyetlerini sürdürüyor. Panel’e verdiği katkı nedeni ile Uzm.Psg.Sevgi Kirmet’e teşekkür eden Belediye yetkilileri çiçek takdiminde bulunarak bu tür etkinliklere devam edeceklerini ifade ettiler.Özel Palmiye Hastanesi’nde görevli Uzm. Psk. Sevgi Kirmit, çocuklarda dikkat eksikliği, klinik belirtileri ve tedavi yöntemlerinde bahsederken DEHB olgularında uygulanan testler ve ölçekler hakkında da bilgiler verdi. Panel, akademisyenin kendi alanlarıyla ilgili sunumlarının ardından sona erdi.

sağlık 1 sağlık 2 sağlık 3 sağlık 4