Arsuz’a damga vuran Başkan Culha

Başkan Culha, Arsuz’a damgasını vuracak!

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçenin öncelik taşıyan sorunları arasında zirvede yer alan altyapı sorununu çözüme kavuşturmak için yoğun mesai harcıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi koordinesinde ilçenin kanayan yarasına neşter vuracak olan altyapı çalışmalarını bizzat takip eden Başkan Culha, Çengen Mahallesi’nde devam eden ikinci etap altyapı ölçme ve aplikasyon çalışmalarını denetledi. Çalışmaları Başkan Yardımcısı Ali Yavuz ve İmar Müdürü Özgür Murt ile birlikte inceleyen Başkan Nazım Culha, birinci etap altyapı için ölçme ve aplikasyon çalışmalarının tamamlandığını ve proje inceleme sürecine girildiğini ifade etti.
Altyapıya kapsamlı çalışma
Arpaderesi, Büyükdere, Harlısu, Karaağaç, Karahüseyinli, Karapelit, Kışla, Kozaklı, Müftüler, Nardüzü, Nergizlik ve Pirinçlik’i de içerisine alan 552,55 kilometrelik birinci etap altyapı için proje incelemesinin hızla devam ettiğini ifade eden Başkan Nazım Culha, Arpagedik, Akçalı, Aşağıkepirce, Avcılarsuyu, Beyköy, Çerçikaya, Derekuyu, Gökmeydan, Gözcüler, Hacıahmetli, Haymaseki, Höyük, Işıklı – Tatarlı, Karagöz Konacık, Kurtbağı, Madenli, Tülek, Üçgüllük – Gülcihan, Yukarıkepirce, Arsuz Merkez olmak üzere toplamda 589,90 kilometreyi kapsayan ikinci etap altyapının da aplikasyon çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu dile getirdi.
İlçenin altyapı sorununu çözmek için büyük bir aşama kaydedildiğinin altını çizen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Birinci etap altyapı için devam eden proje inceleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından altyapı yapım ihalesi gerçekleşecek. Bu ihaleye altyapının başlaması için zincirin son halkası diyebiliriz. İhalenin yapılmasının ardından inşallah daha önce hedeflediğimiz gibi 2016 yılında da ilk kazmayı vuracağız. İkinci etabın altyapı haritasının tamamlanmasının ardından da bu bölge için proje inceleme süreci başlayacak. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşen bu kapsamlı çalışmanın tamamlanmasıyla da Arsuz’un yıllanmış sorununu kökten çözeceğiz” dedi.

altyapı altyapı1