Taşeron işçilik, vicdanlarda yara

“Her zaman emekten yanayım”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, DİSK Genel İş Sendikası’nın Türkiye genelinde kamuda çalışan tüm taşeron işçilerin kadroya alınması için başlattığı “Taşerona Hayır” imza kampanyasına destek vererek, ilçe genelinde başlatılan kampanyaya ilk imzayı atan isim oldu.
DİSK Genel İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek ve Arsuz İşyeri Baştemsilcisi Engin Kör’ün katılımıyla Arsuz Belediyesi’nde gerçekleşen imza töreninde taşeronların kadroya alınması talebiyle ülke genelinde 1 milyon imza hedefiyle başlatılan kampanyaya bütün Arsuzlular’dan destek vermelerini isteyen Başkan Nazım Culha, ‘Emek en yüce değerdir’ ilkesine inanan biri olarak her zaman emekten yana tavır sergilediğinin de altını çizdi.
“Taşeron işçilik, vicdanlarda yara”
Arsuz’da başlatılan kampanyaya ilk imzayı atan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya desteklerinden dolayı teşekkür eden DİSK Genel İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, “Kamuda kadrolu işçilerle birlikte yan yana çalışan, aracı şirket değişse de aralıksız çalışmaya devam eden taşeron işçiler, adalete ve vicdana aykırı bir şekilde asgari ücretle sefalet koşullarında yaşamaya çalışmaktadır. Kamu hizmetleri sürekli, kamu hizmetlerinin yerine getirilmesine ilişkin bütün işler, daimi iş niteliğindedir. Bu nedenle kamu hizmetlerinde taşeron çalıştırılması hukuka uygun değildir. Mahkemeler, verdikleri kararlarla bu haksızlığı tescil etmektedir. Bu haksızlığın toplum vicdanında yara oluşturması üzerine 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan milletvekilliği seçimi öncesinde hükümetinizi oluşturan parti de dahil şu anda TBMM’de yer alan bütün siyasal partiler taşeron işçilerin kadroya alınacağına dair vaatlerde bulunmuşlardır.

Oluşan bu mutabakata uygun olarak asıl iş – yardımcı iş ayırımı yapılmaksızın, kamuda taşeron uygulamalarına tümüyle son verilmesi ve şirketlerde çalışan işçilerin çalıştığı kurumlara alınması, belediyelerdeki norm kadro uygulamasının kaldırılması, taşeron sisteminin durdurulması ve bu eşitsiz, güvencesiz çalışma biçiminin ortadan kaldırılması talebiyle sendikamız tarafından imza kampanyası başlatılmıştır” dedi.
Taşeron işçilerin kadro talepleri için TBMM’ye gideceklerini ve toplanan imzaları tüm siyasi partiler ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na ileteceklerini söyleyen DİSK Genel İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, sürecin takipçisi olacaklarını ve bu mücadelede üzerlerine düşeni yapmak için var güçleriyle çalışacaklarını dile getirdi.

arsuz (1)

arsuz (2)