Başbakan Yardımcısı Akdoğan Hatay’da

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, Hatay Milletvekilleri ve aralarında ilçe belediye başkanları ve kurum müdürlerinin de bulunduğu kalabalık bir heyetle Yayladığı’na gelen Sayın Akdoğan, ilk olarak YİBO kampında Suriyeli Türkmen çocukların eğitim gördüğü sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet edip onlara çeşitli hediyeler verdi. Ardından çadır kenti gezen Sayın Akdoğan ve Vali Topaca, bazı çadırlara misafir oldu ve kendilerine ikram edilen Türk kahvesini içerek onlarla bir sure sohbet etti.

Suriyelilerin yaşadığı mekanı ve devletin sunduğu imkanları yerinde görme imkanı bulan Sayın Akdoğan, Vali Topaca ve beraberindeki heyetle birlikte YİBO kampından ayrılarak yine Suriyeli Arap ailelerin yaşamlarını sürdürdüğü Tekel kampına geldi. Burada Suriyeli Arap çocuklar tarafından tezahüratlar ve alkışlarla karşılanan Sayın Akdoğan, kendisini karşılayan çocuklar gibi izci işareti yaparak onlarla resim çektirdi. Tekel kampında da Sayın Akdoğan, Vali Topaca ile birlikte yine bazı çadırlara girerek burada kalan ailerle görüştü.

Çadır kentlerdeki incelemelerin ardından Yayladağı Öğretmenevinde Suriye Türkmen Meclisi Üyeleriyle bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı yapan Sayın Akdoğan, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede “Bugün Hatay’da Suriyelilerin kaldığı geçici barınma merkezlerini ziyaret ettik, onları dinledik ve onlarla kucaklaştık. Türkiye’de kalan Suriyelilerin yaşam alanlarını yerinde görme imkânı bulduk. Burada onların yeme, içme, barınma, eğitim, kültürel ve sportif faaliyetler noktasında insani ve sağlık ihtiyaçları karşılanıyor. Devletimiz onları en güzel şekilde misafir ediyor.

Buralar geçici bir süre için çadır kent olarak kullanıma açıldı. Şimdi buraları yeniliyoruz ve konteyner kent haline getiriyoruz. Burada tabi bütün ihtiyaçlar gideriliyor. Eğitim, sağlık ihtiyaçları ve diğer konularda da Suriyeli kardeşlerimizin en iyi şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekenler yapılıyor.

Türkmen Kardeşlerimizle Ayrı Bir Gönül Bağımız Var

Türkiye’de 56 bin civarında Türkmen soydaşımız, Irak ve Suriye’den geldi. Bunlardan 20 bin Türkmen, Türkiye’de kamplarda kalıyor. Biz Suriye’den, Irak’tan gelen mazluma hiçbir zaman kimliğini sormadık. Türkmen mi, Arap mı, Yezidi mi hangi dinden, mezhepten, ırktan bunu sorgulamadan, mazluma sahip çıkıp, kucağımızı açtık. Aynı şekilde Türkiye’de de Suriyeli kardeşlerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. ”şeklinde konuştu.

Yayladağı’ndaki temasların ardından il merkezine gelen Sayın Akdoğan, İlimizin manevi zenginliklerinden olan Habib’i Neccar Hazretlerinin makamını da ziyaret ederek saat 19.30 sıralarında ilimizden ayrıldı.

Başbakan Yardımcısı Sayın Yalçın Akdoğan’a çadır kent ziyaretinde Hatay Valisi Sayı Ercan Topaca’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Turgay Aras,İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Yayladağı Kaymakamı Alpaslan Altınışık, AFAD Başkanı Fuat Oktay, ilçe belediye başkanları ve kurum müdürleri eşlik etti.

Screenshot_1

Screenshot_2

Screenshot_3

Screenshot_4 Screenshot_5