Gülennur’un ciddi bir desteğe ihtiyacı var

GÜLENNUR GÜLSÜN DİYE
West sendromu (zihinsel bozukluk) hastası olan 3 yaşındaki Gülennur Altınok’un tedavisini, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi üstlendi. Çocuğunun tedavisi için hayırseverlerden yardım beklerken, sevindirici haberi Özel İskenderun Gelişim Hastanesi yönetiminden alan Anne Derya Eren, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Avni Solğun, Gülennur’u muayene ederken gözyaşlarını tutamadı.

“Gülennur’un ciddi bir desteğe ihtiyacı var”
Gülennur’un doğumundan itibaren tedavi takibini gerçekleştiren ve şuan ki sağlık durumu hakkında bilgiler veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Avni Solğun, “Gülennur’u, üçüncü ayında geçirdiği ağır nöbet durumu nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavi altına almıştık. Tedavi sonrası Gülennur için zorlu bir süreç başlamıştı. Uzun süre konvulziyon geçirme, nöbet geçirme, gelişme geriliği, mentalizasyon daha sonra da otizme dönen bir süreç yaşadı. İki yaşına kadarki tedavi sürecinden sonra, gelişimini biraz da olsa sağladık. Zekâsı, yaşıtlarına göre geri olan Gülennur’un yürüme problemi, gece nöbetleri, gündüz kasılma nöbetleri hala devam ediyor, fakat bu durumu kontrol altına alabiliyoruz. Gülennur’un gelecekteki sağlık durumunu, zaman ve tedaviler belirleyecek. Gülennur’un ciddi bir desteğe ihtiyacı var. Çocuğu sosyalleştirip, yaşama bağlamamız gerekmektedir. Bu anlamda Özel İskenderun Gelişim Hastanesi olarak, bizde elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

“Dünyalar benim oldu”
Bir süre önce eşinden ayrılan Anne Derya Eren, hastane yönetimine ve Dr. Hüseyin Avni Solğun’a teşekkür ederek, “Doktor Hüseyin Bey sayesinde bu badireleri atlattık ve çocuğumu bu günlere getirdik. Bugün kızımın doğum günü ve ben çifte mutluluk yaşıyorum. Doktor Hüseyin Bey, kızım gece nöbet geçirdiği zaman bile koşa koşa geldi. Çok şükür, iyi ki Gelişim Hastanesi’ne geldik ve doktorumuzla karşılaştık. Hastane yönetiminden ve doktorumuzdan Allah bin kere razı olsun” dedi.

“Çocuklarımız bizim değerlerimizdir”
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Müdürü ve Başhekimi Dr. Ömer Suha Caymaz ise, Gülennur’un tedavisinin hastane tarafından karşılanacağının müjdesini vererek, “Gülennur için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve değerlerimizdir. Doktorumuzla da gurur duyuyoruz. Burada en büyük özveri annesi ve doktorudur. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Gülennur’a doğum günü sürprizi
Muayenenin ardından, üç yaşına basan minik Gülennur’a hastanede sürpriz doğum günü düzenlendi. Gülennur, sürpriz pastanın üzerindeki mumları annesi Derya Eren, Genel Müdür Dr. Ömer Caymaz ve Uzm. Dr. Hüseyin Avni Solğun’la birlikte üfledi.

1 2 3 4 5

Önceki İçerikBAŞKAN NEHİR 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜNÜ KUTLADI
Sonraki İçerikBELEDİYE YARDIM KONVOYU YOLA ÇIKTI