BAŞKAN SAVAŞ’TAN DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Başkan Savaş mesajında,”İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Kurulu’ nca kabulünün 67. yılını kutladığımız bugün, metni kabul edenlerin insan hakları ihlallerine birlikte karşı koymayı, insanlığın ortak değerlerlerini birlikte koruma iradesini açık bir biçimde seslendirildiği gündür.
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların ırk, renk, cins, dil, din, siyasal ya da herhangi bir başka inanç, ulusal ya da toplumsal köken, varlıklılık, doğuş ya da herhangi bir başka ayrım gözetilmeksizin bu Bildiri’de ilan edilen bütün haklardan ve bütün özgürlüklerden yararlanabileceğini ilan eder. Beyannameye göre tüm insanlar yalnızca insan olmalarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmalıdır.
İnsanlık tarihi açısından önemli bir dönüm noktası olan bu önemli metnin ışığıyla, hiçbir insanın hak ihlali nedeniyle mağdur olmadığı ve insanlık onurunu rencide edici hadiselerin vuku bulmadığı bir dünya düşüyle tüm insanların Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum” açıklamasında bulundu.

HBB-BASIN-YAYIN-1JPG