KICI MAHALLESİ’NE 6 KM’LİK YENİ İÇMESUYU HATTI

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), ilçelerde tespit edilen su ihtiyacının karşılanması için hazırlanan projelerin sürdüğünü duyurdu.

Genel Müdürlük, Belen ilçesine bağlı Kıcı Mahallesi’nde mevcut içmesuyu hattının yetersiz gelmesinin üzerine çalışma başlatıldığını ve yeni hat çekildiğini açıkladı. Topboğazı mevkiinden Atik Yaylası civarı Çakallı Mahallesi’ne kadar gelen içmesuyu hattının yetersiz geldiğini tespit eden İdare, Mahallede ki ara terfi istasyonundan Kıcı Mahallesi’ne 6 bin metrelik yeni hat çekilerek su ihtiyacının karşılandığını açıkladı.

Çakallı Mahallesi’ne yapılan ara terfinin debisini yükseltmek için motopomp sisteminin yapıldığını belirten İdare, Kıcı Mahallesine de yeni bir su deposu yapılacağını bu sayede içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını bildirdi.

Yapılan hummalı çalışmaların dağlık kesim olmasına rağmen kısa bir sürede tamamlandığını aktaran HATSU, 1 paletli ekskavatör, 1 kepçe, 2 kamyon ile 5 personelin görev aldığını açıkladı.

KICI MAHALLESİ’NE 6 KM’LİK YENİ İÇMESUYU HATTI (1)

KICI MAHALLESİ’NE 6 KM’LİK YENİ İÇMESUYU HATTI (3)

KICI MAHALLESİ’NE 6 KM’LİK YENİ İÇMESUYU HATTI (5)