Vali Topaca 95/4 Erlerin Yemin Törenine Katıldı

Yemin törenine Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’nın yanı sıra 39. Mknz. P. Tug. K. Tuğ.Gn.Hasan Polat, 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Turgay Aras, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, ilimiz protokolü, asker aileleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Saygı duruşunun ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, erlerin aileleri tarafından yoğun ilgi gördü. Yemin edecek askerlerin yerlerini alması sırasında ise duygulu anlar yaşandı.

Vatan hizmetinin bizim için vazgeçilmez, onurlu ve manevi bir görev olduğunu ifade ederek askerlere, asker ailelerine ve onları yetiştiren rütbeli askerlere seslenen Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, ‘’ Bu görev, çekilecek her türlü meşakkate rağmen hepimizin canı gönülden isteyerek yaptığı ve çocuklarımızı bir bayram coşkusuyla gönderdiğimiz bir görevdir. Bu görev bizim özellikle dinimizde ve kültürümüzde de çok kutsal sayılan bir görevdir. Nitekim vatan uğruna canını veren şehitlerimiz, peygamberlikten sonraki en ulvi makama sahip oluyor. Dolayısıyla sizler vatan görevini ifa ederken aynı zamanda dini bir görevi de yerine getirmiş oluyorsunuz.’’ dedi.

Vali Topaca “Askerlik hizmeti zor ve meşakkatlidir ve ancak sevgiyle yapılabilir. Mehmetçiğimize en zorlu vazifeleri bile kolaylaştıran, en büyük fedakârlıkları yaptıran da vatan sevgisidir. Çünkü millet olarak bu toprakların hangi bedeller ödenerek bize vatan yapıldığını çok iyi biliyoruz. Vatan sevgimiz, bu yüzden uğruna yapılan fedakârlıklar kadar büyüktür. Atalarımızın geçmişte canları, kanlarıyla ödedikleri bedeli bugün gerektiğinde bizler de ödemeye razı ve hazırız.’’ diye konuştu.

Sayın Topaca, uğruna ölerek bu toprakları bizlere vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi de rahmet, minnet ve şükranla anarak konuşmasına devam etti ve ülkemizin çeşitli illerinden bu özel güne şahitlik etmek için gelen asker ailelerine de Hatay gibi bir kültür başkentini gezmeden memleketlerine dönmemelerini tavsiye etti.

121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan ise ‘’Milletimizin bizlere emaneti olan genç Mehmetçiklerin askerlik sürecine hızla uyum sağlamaları ve en üst düzeyde kazançlarla tekrar sevenlerine kavuşmaları en büyük arzumuzdur. Mehmetçikler kışlada arkadaşları ve komutanları ile iletişime geçerek öğrendikleri bilgi ve deneyim ile daha önce hiç karşılaşmadıkları görev ve sorumlulukları yerine getirerek bunların üstesinden geleceklerdir. Kahraman Mehmetçikler! Edeceğiniz kutsal askerlik andı ile vatan hizmeti görevini, sizden önceki büyüklerinizden devralacak, askerlik süresince bu kutsal nöbet hizmetini en iyi şekilde yerine getirecek, sizden sonraki kardeşlerinize gururla ve onurla devredeceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin sarsılmaz omuzlarınızda daima yükselecek ve bayrağımız, kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir.’’ dedi.

Tören, erlerin Türk Bayrağı üzerine el koyarak yemin etmesinin ardından Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’nın, alaya ilk teslim olan askere hediye vermesi ve çocukları gibi askerliğini 121. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı’nda yapanlara yemin eden kendi çocukları tarafından hediyelerin verilmesi ile devam etti.

Screenshot_1 Screenshot_2 Screenshot_3