ÖZEL TUFAN KOLEJİNDE MUHTEŞEM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Baş Öğretmenliğini kabulünün 87. ve 24 Kasım Öğretmenler gününün 34. yıl dönümünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirmesi ile Özel Tufan Kolejinde uzun süre konuşulacak muhteşem bir gece tertiplendi. Gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Tufan Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen geceye Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Garnizon Komutanı J. Yrb. Tolunay Başar, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Hakan Turan, İlçedeki tüm okul müdürleri ve daire amirleri katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını emekli öğretmenler adına yapan Tufan Koleji Genel Müdürü Ali Aslan; “Her şeyin çok hızla değiştiği dünyamızda belirsizliklere hazır olmak ve belirsizlikle baş edebilmek başarı yolculuğunda en önemli donanımların başında gelir. Belirsizliklerin karar vermekle giderildiğini, doğru ya da yanlış, ama karar verebilmenin insanı çok rahatlattığını öğren-dim. Yanlış yapmaktan çekinmeyin. İnsan yanlışlardan çok şey öğrenir, aynı yanlışı tekrarlamak ise aptallıktır. Yaşamının temel nedeni mutluluğun formülünü herkes kendi yaşamına özgü ve kişisel tercihlerine göre geliştirir. Benim formülümde mutluluk; insan sahip olduklarını paylaşabildiği oranda mutlu olur. Bu anlamlı gecemizde sizlerle birlikte olmaktan mutluyum.” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın mesajının okunmasının ardından kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy’da; “Hayatta yeri doldurulamayan yegane meslek, ortaya koyduğu ürünlerle kıymet biçilemeyen en değerli varlık öğretmenler. Kendini tüketircesine yanıp etrafına ışık veren saygıya layık eğitim camiası. Bu gün yetiştirdiğimiz her bir fidanla geleceği kurduğumuzu unutmamalıyız. Ülkemizin çok daha güzel günler göreceği ve bu yolda en önemli mesafe taşlarının bizim elimizle döşeneceği aşikârdır. Tüm öğretmen arkadaşlarımın bu bilinçle bıkmadan, usanmadan öğretmenliklerinin ilk yıllarındaki idealist ruh haliyle üzerlerine düşen görevi yapacaklarını umut ediyorum. Bu düşüncelerle bugüne kadar Türk Milli eğitimine hizmet ederken görevi başında şehit olan ve vefat eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyor 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyor, hepinize başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim.” dedi.
Stajyerliği kalkan öğretmenlerin yemin töreninin ardından mesleğe yeni adım atmış öğretmenlere karanfil dağıtan Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk’te öğretmenlik mesleğinin ulviyetinden ve zorluklarından bahsettikten sonra öğretmenin emeklisi olmayacağı gibi öğrenciliğinde tüm hayat boyunca sürdüğünü hatırlattı. Başöğretmen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlere rahmet dileyerek, genç öğretmenlere başarı temennisini sundu.
Gecenin birde sürpriz konuğu vardı. Tufan Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan’ın Sosyal Bilgiler öğretmeni ve öğrencilik yıllarında velisi olarak da onunla yakından ilgilenen Fevzi Abut öğrencisinin vücuda getirdiği bu eğitim yuvasıyla iftihar ettiğini belirtti.
Emekliye ayrılan öğretmenlere ise plaket ve belgeleri protokol tarafından takdim edildi. 10. Yıl Marşı eşliğinde kesilen Öğretmenler Günü Pastasıyla devam eden geceyi Dörtyol’un sevilen sanatçılarından Muhteşem Memoş lakaplı Mehmet Günaydın’ın Türk Sanat Müziğinden oluşan eşsiz parçaları süsledi. Geceye katılan konuklar ilerleyen saatlere kadar gönüllerince dans edip eğlenme imkanı yakaladılar.
Özel Tufan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Münevver Merve Tufan ise 25 Kasım olan doğum gününü bir gün önce öğretmenlerle birlikte kutlamayı tercih etti.

tg 002 tg 088 tg 139