NATURE RANGER (DOĞA KORUYUCULARI) DELİÇAY VADİSİNDE

Dörtyol Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Erasmus + Nature Ranger (Doğa Koruyucuları) projesi kapsamında Deliçay vadisinde doğa yürüyüşü yaptı.
Dörtyol Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Onbaşıgil ve Proje Koordinatörü Yaşar Faik Akkoyun nezaretinde, okul öğretmenleri ve öğrencilerinin katıldığı doğa yürüyüşünde öğrenciler uygulamalı eğitim alma imkanı buldu.
Romanya İtalya, Macaristan ve Türkiye’den Dörtyol Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin katılımıyla yürütülen proje kapsamında yapılan yürüyüş katılımcılar tarafından çok beğenildi.
Projenin diğer ortakları da 27 Kasım 2015 tarihinde ilçemizde çalışmalar yapmak üzere misafir edilecek.
Projenin amacı ve kapsamı hakkında bir açıklama yapan Proje Koordinatörü Yaşar Faik Akkoyun; “Doğal kaynaklar, bu kaynakların bulunduğu yerde yaşayan türler ve biz, yani insanlar, birbirimize bağlıyız. Biyolojik çeşitliliğin oluşturduğu yaşam ağı, güvenli gıdaya, temiz suya ulaşmamızı ve sağlıklı yaşamamızı sağlıyor. Ancak bugün yaşam tarzımız ve tüketim alışkanlıklarımızla doğanın bize sağladığının %50 üzerinde doğal kaynak tüketiyoruz. Son 40 yılda biyolojik çeşitlilik %30 azaldı. İklim değişikliği ise, insan faaliyetlerinin de etkisiyle, türlerin üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor. İklim değişikliğiyle mücadele için korunan alanların dengeleyici gücüne ihtiyacımız var. Sağlıklı ekosistemler için ise türlerin varlığına. Ortak olduğumuz bu projeyle ülkemizin değerli doğal alanlarını, sulak alanlarını, ormanlarını, denizlerini, türlerini korumayı ve bu konuda öğrencilerimizi bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

P_20151117_091744 P_20151117_092115