PAYAS’TAKİ HUKUKSUZ UYGULAMALAR MAHKEMEYE TAŞINIYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Payas ilçe Belediye Başkanı Bekir Altan’ın HATSU Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada sarf ettiği “HATSU tarafından Payas Organize Sanayi Bölgesi’ne 1 Milyon TL’lik fatura gönderildi” sözlerine karşılık bir açıklama yaptı.

Genel Müdürlük, HATSU’nun iki yıla yaklaşan görev süresi boyunca Payas Organize Sanayi Bölgesine 500 Bin TL fatura gönderildiğini belirterek, Payas İlçe Belediye Başkanı’nın halkı aldatmaya yönelik sözler sarf ettiğini belirtti.

Payas’ta, Organize Sanayi Bölgesi’ne 2009-2014 yılları arasında herhangi bir hukuki dayanağı da olmadığı halde fatura gönderilmediğinin altını çizen Gene Müdürlük, bu konuyla alakalı araştırmaların sürdüğünü ve konunun hukuka taşınacağını aktardı.

Kendisinin döneminde ilçeye herhangi bir içmesuyu ve kanal hattı döşenmediği ve ilçede halen asbestli borulardan su içildiğini belirten İdare, 5018 sayılı Kanunun 38. Maddesinde yer alan “Kamu gelirlerinin tarh, tahakkuk, tahsiliyle yetkili ve görevli olanlar, ilgili kanunlarda öngörülen tarh, tahakkuk ve tahsil işlemlerinin zamanında ve eksiksiz olarak yapılmasından sorumludur.” hükmüne de açıkça aykırı davrandığının tespit edildiğini açıkladı.

HATSU’nun 2016 yılında Payas İçmesuyu şebekesi inşaatının ihalesine çıkacağını belirten İdare, Payaslıların, altyapı sorununu tarihe karıştıracak projelerin hayata geçirilmeye başlandığını hatırlattı.